Pasaulē
2020. gada 11. decembris, 05:02

Milzu žurkas šogad pārņem Ņujorku... Kādā restorānā tās uzbrukušas darbiniekiem

Jauns.lv

Ņujorkas restorāns "The Chipotle" slēdzis savu darbību, jo uzņēmuma telpas pārņēmušas milzu žurkas, kuru izmērs pielīdzināms teju maziem kaķiem, ziņo "International Business Times".

Tās ne tikai sagrauzušas datorsistēmas vadus un apskādējušās dažādus pārtikas, tostarp avokado krājumus, bet arī uzbrukušas darbiniekiem. 

Pirmais darbinieks sakosts jau oktobrī, bet restorāns sākotnēji palicis atvērts un tā vadība nav ņēmusi vērā briesmas, ko žurkas var nodarīt iestādes darbiniekiem. 

Restorāna darbinieks Luiss Gustavo Paulino Ruizs stāsta, ka viņam uzbrukusi žurka, kad menedžeri lūguši viņam sakopt telpas. Viņaprāt, restorānam bija jārīkojas citādāk un jānolīgst speciāls serviss, kas novērstu šo problēmu. 

Veikalā veiktos fotouzņēmumos redzams, kā darbinieks, izmantojot "Chipotle" papīra maisu kā cimdu, rokās tur žurku, kas ir neliela kaķa izmērā. Fotogrāfijas arī parāda apskādētos avokado. 

Grauzēji restorānā manīti jau kopš vasaras. Kopš tā laika esot pašu darbinieku spēkiem nogalināti vairāki desmiti šo grauzēju. Darbinieki arī izteikuši bailes doties uz pagrabu, kur žurkas mitinoties vairumā. 

Restorāna paziņojumā minēts, ka žurku invāzija neaprobežojas tikai ar viņu restorānu, jo problēma ar šiem grauzējiem manāma visā pilsētā. Tāpat viņi noraida visus pārmetumus, ka būtu apdraudējuši savu darbinieku veselību un drošību. 

Veselības departaments paziņojis, ka veiks pārbaudi. 

Šogad Ņujorkā īpaši savairojušās žurkas. "New York Post" ziņo, ka sūdzības par žurkām saņemtas par trešdaļu vairāk nekā 2019. gadā. 

Visvairāk ziņots par žurkām Centrālparkā. Jāteic, ka viena no ziņotājām ir arī aktrises Skārletas Johansones māte Melānija Sloana.

Ņujorkieši uzskata, ka žurkas savairojušās un palikušas tik resnas tādēļ, ka atkritumi netiek savākti pietiekami bieži. Tāpat iemesls varētu būt pandēmijas dēļ slēgtie restorāni, kuros ir palikuši dažādi pārtikas krājumi. 

Dienests, kas ir atbildīgas par ielu tīrīšanu un atkritumu savākšanu, paudis, ka ir apņēmies samazināt žurku populāciju. 

Tēmas