foto: CAMERA PRESS/Veronica Garbutt / Vida Press
Francijas tiesa uzdot valdībai mīkstināt baznīcēnu pulcēšanās ierobežojumus
Pasaulē
2020. gada 29. novembris, 19:27

Francijas tiesa uzdot valdībai mīkstināt baznīcēnu pulcēšanās ierobežojumus

Jauns.lv / LETA

Francijas augstākā administratīvo tiesu instance svētdien uzdevusi valdībai atvieglot karantīnas noteikumus, kas ļauj uz reliģiskajām ceremonijām pulcēties ne vairāk kā 30 cilvēkiem, pret ko asi iebilduši baznīcas līderi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Valts padome devusi premjerministram Žanam Kasteksam trīs dienas, lai noteikumus mainītu, jo pulcēšanās ierobežojumi, kas noteikti nolūkā iegrožot Covid-19 izplatību, liedz ticīgajiem dievkalpojumus apmeklēt, kad tie to vēlas.

Katoļu organizācijas piektdien iesniegtajā prasībā norādījušas, ka šie ierobežojumi esot "nevajadzīgi, nesamērīgi un diskriminējoši".

Prasītāju advokāti norādīja, ka sestdien atļauts atvērt visus veikalus, ne tikai tos, kas tirgo pirmās nepieciešamības preces. Tas nozīmē, ka Ziemassvētku priekšvakarā lielveikals drīkst uzņemt simtiem pircēju, kamēr katedrāli atļauts apmeklēt vien saujiņai ticīgo.

Francijas Bīskapu padome (CEF) apsveikusi valsts padomes lēmumu, norādot, ka ticis "atzīts veselais saprāts", un paudusi cerību, ka "nepieciešamība vērsties pie tiesas bijis tikai izņēmums [baznīcas] dialogā ar varasiestādēm".