foto: EPA/Scanpix
Iespaidīgi: Polijā atklāts pasaulē dziļākais baseins ar kuģa vraku un alām
Pasaulē dziļākais baseins.
Pasaulē
2020. gada 27. novembris, 13:46

Iespaidīgi: Polijā atklāts pasaulē dziļākais baseins ar kuģa vraku un alām

Jauns.lv

Polijas galvaspilsētas Varšavas pievārtē durvis vaļā vēris pasaulē dziļākais baseins, kuru jau iemēģinājuši nirēji, vēstī ārvalstu mediji.

Baseina nosaukums ir "Deepspot", un tajā apmācības varēs veikt ne tikai ūdenslīdēji un niršanas entuziasti, bet arī glābēji un karavīri.

45 metrus dziļais baseins pārspējis iepriekšējo dziļuma Ginesa rekordu. Tas piederēja niršanas baseinam Itālijā, kas ir 42 metrus dziļš, un titulu ieguva jau tālajā 2014. gadā, kad vēra vaļā durvis.

foto: EPA/Scanpix
Pasaulē dziļākais baseins.

Lai niršana būtu interesantāka un izaicinošāka, baseina dzelmē ir kuģa vraks, kā arī mākslīgas alas un Maiju civilizācijas drupas.

Tie, kuri negrib samirkt, tikmēr nirējus var vērot no tuneļa, kas ved cauri baseinam. Tāpat uzturētāju plānos ietilpst ierīkot viesnīcas istabas, no kurām varēs redzēt niršanas procesu.

Pirmie viesi par šo iestādi priecājas kā mazi bērni, sakot, ka tas ir kā bērnudārzs ūdenslīdējiem.

"Pirmajā reizē ieniru līdz piecu metru dziļumam, bet arī no turienes var redzēt dibenu - vraku, alas - tas ir fantastiski," sacīja niršanas amatieris Jeržijs Novackis, kurš apmeklēja atklāšanas pasākumu.

Lai arī baseinam šobrīd pieder dziļuma rekords, visticamāk, tas nebūs uz ilgu laiku - Lielbritānijā top 50 metrus dziļš niršanas baseins ar nosaukumu "Abyss". Plānots, ka tas apmeklētājus sāks uzņemt 2021. gadā.