Kliedzot "Allahu Akbar!", migrants no Lībijas Maltā sadur 6 cilvēkus
Viens no cietušajiem, kurš šobrīd ir slimnīcā. Par uzbrukumu aizturētais 22 gadus vecais Lībijas pilsonis rāda "f*ck you".
Pasaulē
2015. gada 14. septembris, 14:57

Kliedzot "Allahu Akbar!", migrants no Lībijas Maltā sadur 6 cilvēkus

Jauns.lv

Pirmdien ap pl.4:00 no rīta Maltas slimnīcā nogādāti seši cilvēki ar dažāda smaguma traumām, kas iegūtas no naža dūrieniem. Kāds 18 gadus vecs jaunietis atrodas pavisam kritiskā stāvoklī. Šiem cilvēkiem uzbrucis 22 gadus vecs iebraucējs no Lībijas, kurš nakts vidū burtiski trakojis Pačevilas rajonā. Šajā vietā atrodas populārākās Maltas izklaides vietas un vienmēr apgrozās liels tūristu skaits.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

­ Notikumam bijuši gana daudz aculiecinieku, kuri vēsta, ka uzbrucējs ar nazi sākotnēji izkliedzis dažādas neķītrības, tad saucis Allahu Akbar! („Dievs ir varens!”) un dūris cilvēkiem, ziņo „The Independent”.

Kā vēsta aculiecinieku teiktais, jaunietis ar nazi uzbrucis 25 cilvēkiem, sadurot sešus. Vēsts par tik lielu cietušo skaitu izraisīja ažiotāžu sociālajos tīklos, taču prāvais cipars nav oficiāli apstiprināts.

 „Tas izskatījās daudz šausmīgāk nekā policija tagad to ieskicē,” par redzēto stāsta kāda sieviete. Atsevišķos avotos izskan, ka Maltas varasiestādes nav ieinteresētas par šo notikumu vēstīt plaši, jo Maltai esot labas attiecības ar Lībiju, un pašreizējā situācijā ar bēgļu krīzi šai tūrisma zemei varētu kaitēt plaši izskanējusi ziņa par agresīvu islāmticīgo, kas iebraucis Maltā. Malta ir Eiropas Savienības dalībvalsts.

Sadurtie ir 18 gadus vecais Antons Van der Heide no Nīderlandes, kurš šobrīd ir vissmagāk cietušais, kā arī vēl viens 19 gadus vecs nīderlandietis; divi Lībijas pilsoņi, kā arī viens Maltas iedzīvotājs. Vēl viena cietušā indentitāte nav noskaidrota.

Agresors ir aizturēts un identificēts kā Ehabs Zirgani no Tripoles. Aizturētais nekur nestrādā un viņam izvirzītas apsūdzības slepkavības mēģinājumā, kā arī nelikumīgā ieroča nēsāšanā un miera traucēšanā.

Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmums