foto: PantherMedia / roland brack
Britu, kurš Indijā jau pārslimojis Covid-19, malāriju, Denges drudzi, tagad sakodusi arī karaļkobra
Foto ilustratīva nozīme.
Pasaulē
2020. gada 22. novembris, 16:59

Britu, kurš Indijā jau pārslimojis Covid-19, malāriju, Denges drudzi, tagad sakodusi arī karaļkobra

Jauns.lv

Labdarības darbiniekam Īenam Džonsam no Lielbritānijas uzturēšanās Indijā vairākkārt izvērtusies dzīvībai bīstama. Viņš tur jau pārslimojis Denges drudzi, malāriju, kā arī jauno koronavīrusu Covid-19. Diemžēl aizvadītajā nedēļā viņu piemeklējis vēl viens dzīvībai bīstams atgadījums - britu sakodusi karaļkobra jeb karaliskā kobra, informē ziņu aģentūra "AFP".

Vīrietis šobrīd atrodas Džodpūras vietējā slimnīcā. 

"Džonsu pie mums nogādāja aizvadītajā nedēļā pēc čūskas kodiena. Sākotnēji bija aizdomas, ka viņš atkal ir arī Covid-19 pozitīvs, tomēr tests uzrādīja pretējo," AFP pastāstījis slimnīcas ārsts Abišeks Taters. 

Vīrietim esot tipiski čūskas koduma simptomi - neskaidra redze, kā arī viņš nespēj pats pārvietoties. 

Ārsts norāda, ka tie esot pārejoši simptomi. 

Džonss ir bijušais Lielbritānijas veselības aprūpes darbinieks. Viņš īslaicīgi pārcēlās uz Indiju, lai vadītu labdarības atbalstītu sociālo iniciatīvu tradicionālo amatnieku atbalstam.

Dzīvoja sociālā uzņēmuma noliktavā, lai varētu būt tuvāk cilvēkiem, kurus viņš atbalsta. Tieši tur arī čūska viņu sakoda, turklāt divreiz. 

Ģimene šobrīd vāc ziedojumus, lai atgādātu vīrieti atpakaļ uz Lielbritāniju. Viņa dēls Sebs Džonss norādījis, ka tēvs esot cīnītājs, paskaidrojot, ka tēvu Indijā jau piemeklējušas vairākas nelaimes, bet viņš veiksmīgi pārslimojis gan Covid-19, gan malāriju, gan Denges drudzi.