foto: Ekrānuzņēmums no Krievijas Izmeklēšanas komitejas video
Video: policija Krievijā atrod divus mēnešus nolaupītu puisīti, kuru jau uzskatīja par nogalinātu
Kadrs no pazudušā zēna atbrīvošanas operācijas.
Pasaulē
2020. gada 20. novembris, 13:00

Video: policija Krievijā atrod divus mēnešus nolaupītu puisīti, kuru jau uzskatīja par nogalinātu

Jauns.lv

Tiesībsargājošo iestāžu darbinieki Vladimiras apgabalā Krievijā no nolaupītāju gūsta atbrīvojuši septiņus gadus veco Saveliju Rogovecu, kurš divus mēnešus tika uzskatīts par bezvēsts pazudušu.

Portāls "Meduza" vēstī, ka pirmklasnieks pazuda 28. septembrī, kad pēc stundām ar skolas autobusu devās uz Gorki ciematu, un kopš tā laika viņa atrašanās vieta nebija zināma, jo mājās viņš tā arī nepārnāca.

Tiesībsargājošās iestādes veica apjomīgu bērna meklēšanas operāciju, taču vecākiem bija jāmokās nedēļām ilgā neziņā, jo nekāda rezultāta izmeklēšanas darbībām nebija.

foto: Ekrānuzņēmums no Krievijas Izmeklēšanas komitejas video
Kadrs no pazudušā zēna atbrīvošanas operācijas.

Likumsargiem radās aizdomas, ka puisēns varētu nebūt starp dzīvajiem, tāpēc uzsāka kriminālprocesu par slepkavību, kā arī izsludināja miljons rubļu (11 100 eiro) atlīdzību par ziņām, kas palīdzētu noskaidrot viņa atrašanās vietu un likteni.

Tomēr 20. novembris nāca ar negaidīti labām ziņām - atklājās, ka puika ir dzīvs un visu šo laiku atradās kaimiņu ciematā Makarihā, kas atrodas aptuveni 20 kilometru attālumā no Gorki ciema. Izrādījās, ka viņu nelikumīgi gūstā savās mājās turējis 26 gadus vecs vietējais iedzīvotājs Dmitrijs Kopilovs, kurš iepriekš neesot tiesāts. Policija vīrieti aizturējusi.

Likumsargi atklāj, ka puiku izdevās atrast, pateicoties kolēģiem no "Interpola", kuri saņēma informāciju no tā dēvētā "tumšā interneta" jeb "darknet", kur izskanēja ziņas par kādu vīrieti, kurš savās mājā gūstā tur mazu zēnu.

Puika tagad nogādāts mediķu rokās, kur sākotnējās pārbaudes rezultātā secināts, ka viņam viss ir labi. "Ārsti teica, ka ar dēlu viss ir kārtībā. Vesels, svaru nav zaudējis, normāls bērns, metās mums ap kaklu, laimīgs bērns. Mēs ticējām, ka viņu atradīsim," priekā ar medijiem dalījies zēna tētis Aleksandrs Rogovecs, kura ģimenē aug vēl trīs vecāki dēli.

Tēvs apgalvo, ka nolaupītājs zēnu nav pazinis. "Kā teica dēls, vīrietis viņu ievilka automašīnā. Zinām, ka cilvēks nav pārāk labs, runā, ka viņam ir psihiskas kaites," viņš sacīja.

Tēmas