foto: Yuri Smityuk/TASS
FOTO: pēkšņas stihijas dēļ Vladivostoka burtiski iesalusi ledū
Pasaulē
2020. gada 20. novembris, 11:53

FOTO: pēkšņas stihijas dēļ Vladivostoka burtiski iesalusi ledū

Jauns.lv

Vladivostokā un citās apdzīvotās vietās Primorskā, kas atrodas Krievijas Tālajos Austrumos, stihijas dēļ radusies kritiska situācija - pēc tam, kad šo reģionu piemeklēja sniegputeņi, atkala, ass vējš un gaisa temperatūras pazemināšanās, pilsēta ir burtiski iesalusi ledū. Stihijas dēļ ir traucēta elektroapgāde ne tikai mājsaimniecībās, bet arī slimnīcās, tāpat paralizēta transporta kustība, bet daudzu cilvēku mājokļos nav ūdens un apkures.

BBC vēstī, ka kas tāds šajā reģionā nav redzēts pēdējo 30 gadu laikā, tāpēc stihijas dēļ izsludināta ārkārtējā situācija.

Stihija Vladivostoku pārvērš teju vai ledus skulptūrā

gallery icon
36

Ciklons Primorskas apgabalu skāra naktī uz ceturtdienu, kā rezultātā sākās atkala, sniegputeņi un spēcīgs vējš. no 18. līdz 20. novembrim Vladivostokā nokrišņu daudzums sasniedza 143% no mēneša normas, bet citās apdzīvotās vietās - pat tuvu 300%.

Meteorologi ziņo, ka dažviet uz kokiem un elektrības vadiem apledojums ir pat 12 milimetrus liels. Tā dēļ plīst elektrības vadi un krīt koki, paralizējot transporta kustību.

"Situāciju pasliktina brāzmains vējš, kas visu lauž," komentē atbildībās amatpersonas.

Satraucošs ir arī fakts, ka elektroapgāde traucēta slimnīcās, tāpēc pagaidām elektroenerģiju pievada ar ģeneratoru palīdzību. Perinatālais centrs un Covid-19 pacientu slimnīca darbojas uz rezerves ģeneratoru rēķina, bet tikmēr apgādes atjaunošanas darbus apgrūtina sniegs un vējš. Darbu uz laiku pārtraukušas ambulatoru pakalpojumu sniegšanas vietas.

Kā zināms, situācija ar Covid-19 izplatību Krievijā ir sarežģīta – ik nedēļu tiek sasniegti jauni diennakts inficēšanās gadījumu rekordi, tāpat ik dienas mirst vairāki simti inficēto.

Krievija un Covid-19. Pandēmijas realitāte fotogrāfijās

Krievijā Covid-19 inficēto skaits jau pārsniedzis divus miljonus, proti, mūsu austrumu kaimiņvalstī infekcija skārusi vairāk cilvēku, nekā visā Latvijā ir ...

gallery icon
43