foto: Facebook / AP/Scanpix
Par dzīvību cīnās varonīgs rumāņu ārsts, kurš guvis smagus apdegumus, glābjot Covid-19 pacientus
Ārsts Katalins Denci
Pasaulē
2020. gada 16. novembris, 19:23

Par dzīvību cīnās varonīgs rumāņu ārsts, kurš guvis smagus apdegumus, glābjot Covid-19 pacientus

Jauns.lv

Rumānijā par varoni pasludināts kāds ārsts, kurš upurējis sevi, lai no liesmām sestdien notikušajā Pjatra Njamcas slimnīcas ugunsgrēkā paglābtu pacientus. Vietējie mediji atklāj, ka šo ārstu sauc Katalins Densi, un viņš pats ugunsgrēkā guvis 40% ķermeņa apdegumu.

Traģiskā ugunsgrēka sekas Rumānijas Pjatra Njamcas slimnīcā

Rumānijas Pjatra Njamcas slimnīcā ugunsgrēkā dzīvību zaudējuši 10 cilvēki, kuri ārstējušies Covid-19 intensīvās terapijas nodaļā. Bojā gājuši 7 vīrieši un ...

gallery icon
11

Kā ziņo BBC, Densi tālākai otrās un trešās pakāpes apdegumu ārstēšanai ar lidmašīnu nogādāts Beļģijas slimnīcā.

Viņa veselības stāvoklis šobrīd ir stabils, tomēr īpaši svarīgas ir pirmās trīs ārstēšanās dienas.

"Es izsaku cieņu varonīgajam ārstam, kurš izrādīja īpašu drosmi un upurēja sevi, mēģinot glābt pacientus," vietējiem medijiem sacīja Rumānijas premjerministrs Ludoviks Orbāns. Jau nolemts, ka ārsts saņems Pjatra Njamcas goda pilsoņa titulu.

foto: REUTERS/SCANPIX
Ārsts Katalins Denci

Zināms, ka ugunsgrēkā dzīvību zaudējuši 10 cilvēki, kuri ārstējušies Covid-19 intensīvās terapijas nodaļā. Bojā gājuši 7 vīrieši un 3 sievietes vecumā no 67 līdz 86 gadiem.

Vēl seši cilvēki nopietni ievainoti.

foto: Facebook
Ārsts Katalins Denci

Pašreiz ir uzsākta izmeklēšana, bet Rumānijas Veselības ministrija ir norādījusi, ka ugunsgrēks varētu būt noticis elektriskā īssavienojuma dēļ. Nodaļā, kur izcēlies ugunsgrēks, kopumā ārstējušies 16 Covid-19 pacienti, kas bijuši pieslēgti pie plaušu ventilēšanas aparātiem.

Sestdienas ugunsgrēks bija vissmagākais Rumānijā kopš 2015. gada, kad Bukarestē liesmās nakstklubā gāja bojā 65 cilvēki.

Kopš pandēmijas sākuma Rumānija ir ziņojusi par vairāk nekā 360 000 koronavīrusa gadījumiem un gandrīz 9000 nāves gadījumiem. Svētdien slimnīcā ar infekciju ārstējušies gandrīz 13 000 pacientu, tostarp 1169 intensīvās terapijas nodaļās, ziņo aģentūra "Reuters".