foto: Ekrānuzņēmums
Filipīnās pieaudzis Taifūna "Vamco" upuru skaits
Armija, policija, krasta apsardze un glābēju komandas izglābušas desmitus tūkstošus cilvēku.
Pasaulē
2020. gada 13. novembris, 17:04

Filipīnās pieaudzis Taifūna "Vamco" upuru skaits

Jauns.lv / LETA

Taifūnā "Vamco" Filipīnās dzīvību zaudējuši vismaz 42 cilvēki, bet 20 pazuduši bez vēsts, piektdien pavēstīja policija.

Lai glābtos no vētras izraisīto plūdu ūdeņiem, daudzi galvaspilsētas Manilas reģiona iedzīvotāji bija spiesti tverties uz ēku jumtiem.

Armija, policija, krasta apsardze un glābēju komandas izglābušas desmitus tūkstošus cilvēku, arī daudzus, kas pēc palīdzības bija vērsušies televīzijā, radio un sociālajos tīklos.

foto: Ekrānuzņēmums
Armija, policija, krasta apsardze un glābēju komandas izglābušas desmitus tūkstošus cilvēku.

Taifūnam piektdien turpinot ceļu Dienvidķīnas jūrā, plūdu ūdeņi atkāpušies un laiks noskaidrojies, tomēr armija brīdināja, ka dažos applūdušajos apvidos turpina glābt cilvēkus.

Glābšanas darbos noderējušas arī amfībijas, kas parasti tiek izmantotas operācijās pret nemierniekiem, sacīja armijas ģenerālštāba priekšnieks Gilberts Gapajs.

Bojāgājušo vidū ir arī 12 cilvēki, kas dzīvību zaudējuši zemes nogruvumos Lusonas salas Kagajanas un Jaunviskajas provincēs, pavēstīja policija.

Vēl pirms taifūns bija sasniedzis Filipīnas, evakuēti tika vairāk nekā 400 000 cilvēku, pamatā no piekrastes apvidiem un zemienēm.

Galvaspilsētā un apkārtnes reģionos bez elektrības palikuši vismaz 3,8 miljoni mājsaimniecību.

"Vamco" traucās pāri Filipīnām neilgi pēc taifūna "Goni", kas šogad bija viens no spēcīgākajiem taifūniem. "Goni" dzīvību zaudējuši un pazuduši vairāk nekā 30 cilvēku, postījumi nodarīti 270 000 māju.