Saimniecītes Krievijā sankciju produktus mājās gatavo pašas – tā ir modes lieta. VIDEO
Situācija spiež pielāgoties. Krievijā ir jauns „trends”: internetā meklēt receptes produktiem, ko veikalos vairs nevar dabūt.
Pasaulē
2015. gada 17. septembrī, 15:35

Saimniecītes Krievijā sankciju produktus mājās gatavo pašas - tā ir modes lieta. VIDEO

Jauns.lv

Gudras saimnieces, kā zināms, no nekā spēj uztaisīt kaut ko ēdamu. Sankciju ietekmē Krievijā sievietes tagad „brīvprātīgi piespiedu kārtā” sākušas mājās gatavot produktus, kurus vairs nevar atrast lielveikalos. Par to liecina meklētājprogrammās ievadītās frāzes: cilvēki lūko, kā iespējams pagatavot to vai citu produktu.

Saimniecītes Krievijā sankciju produktus mājās gat...

Piemēram, Maskarpones siera recepte meklētājprogrammās pēdējā pusgada laikā lūkota vismaz piecreiz vairāk kā jebkad agrāk, vēsta portāls „Lifenews”. Krievietes secinājušas, ka to pagatavot ir pavisam elementāri – vajag vien glāzi saldā krējuma un nedaudz citrona sulas, stāsta jaunā māmiņa Karīna Zagoskina. Viņa zina teikt, ka produkts, ko iegūst mājās, garšas ziņā ir krietni pārāks par agrāk veikalos atrodamajiem ārzemju analogiem, kā arī pašā Krievijā ražoto Maskarponi. „Krievijas ražojums iekļaujas vidējā cenu kategorijā, taču nav garšīgs. Tiek izmantoti konservanti, kas ļauj šim sieram ilgi būt svaigam, bet mājās pagatavotais ir veselīgāks,” spriež sieviete. Saldo krējumu viņa pērkot no vietējiem, un tas esot tik labs, ka „karote tajā stāv”.

Maskarponi Karīna gatavo tā: saputotajai masai pievieno tējkaroti citrona sulas, tad iegūto masu ietin marlē un ievieto ledusskapī līdz rītam. To, ka Maskarponi iespējams tik viegli pašai pagatavot mājās, viņa uzzinājusi internetā. Pieprasījumu skaits, meklējot ne tikai šī siera, bet vēl daudzu citu sieru receptes „Yandex” tīklā palielinājies pamatīgi.

Meklēšanas vietnes „Yandex” runasvīrs atzīmē, ka aizliegto produktu recepšu apguve šobrīd esot modes lieta, un patiešām lielākais meklējumu skaits ir tieši sieru receptēm. Vēl bez Maskarpones, iedzīvotāji lūko arī pēc Parmezāna un Mocarellas sieru pašgatavošanas izklāstiem.

Kasjauns.lv

Tēmas