foto: VIA REUTERS
"Dzīvnieku vācēji" Japānā: trīsdesmit kvadrātmetru šaurā mājā atrod 164 nobadinātus suņus
Suņi atrasti 19.oktobrī
Pasaulē
2020. gada 5. novembris, 22:28

"Dzīvnieku vācēji" Japānā: trīsdesmit kvadrātmetru šaurā mājā atrod 164 nobadinātus suņus

Jauns.lv

Japānas veselības amatpersonas nelielā namā atradušas 164 nobadinātus suņus. Eksperti norāda, ka pieaugošās nabadzības, izolācijas un sabiedrības novecošanās dēļ valstī pieaug "dzīvnieku vācēju" problēma, raksta "The Guardian".

Japānā 30 kvadrātmetru mājā atrod 164 suņus

Japānas veselības amatpersonas nelielā namā atradušas 164 nobadinātus suņus. Eksperti norāda, ka pieaugošās nabadzības, izolācijas un sabiedrības novecošanās dēļ valstī ...

gallery icon
16

Dzīvnieki pagājušajā mēnesī šaurajā mājoklī atrasti pēc kaimiņu sūdzībām.

Suņi dzīvojuši lielā saspiestībā, visa grīda bijusi pārklāta izkārnījumiem. Suņi sēdējuši pat plauktos, jo viņiem nav bijis vietas. Vairums suņu bijuši nobadināti un dehidrējušies, citiem cauri ādai spiežas ribas.

foto: VIA REUTERS
Suņi atrasti 19.oktobrī

Japānā pēdējā laikā pieaug ziņojumi par dzīvnieku labturības pārkāpumiem, kas vieš uztraukumu arī par iedzīvotāju labklājību. Saskaņā ar Japānas Vides ministrijas ziņojumu, gada laikā līdz 2019.gada marta beigām vietējās varas iestādes saņēma vairāk nekā 2000 sūdzību par mājām, kurās tiek turēts neatbilstoši daudz dzīvnieku.

Ministrija izanalizējusi 368 gadījumus un atklājies, ka aptuveni 30% dzīvnieku īpašnieku bija vecāki par 69 gadiem, liela daļa sirga ar demenci. Vairāk nekā puse aptaujāto cilvēku teica, ka viņi dzīvo “smagos” apstākļos, tostarp nabadzībā, izolācijā un ar veselības problēmām.

Reaģējot uz to, Japānas dzīvnieku labturības likumā ieviests punkts, kas paredz, ka īpašniekam drīkst uzdot kastrēt vai sterilizēt savu mājdzīvnieku.

Jūnijā Japānā arestēts kāds 50 gadu vecs vīrietis, kurš neapdzīvotā mājā turēja 66 suņus. Viņš pats ar dzīvniekiem kopā nedzīvoja, bet ik pēc divām vai trim dienām ieradās, lai suņus pabarotu.

Suņi nav vienīgie šādu cilvēku upuri. Martā Japānas ziemeļu daļā kādā mājā antisanitāros apstākļos atrada 238 kaķus. Pagājušajā gadā ziņu virsraksti vēstīja par sievieti un viņas māti Tokijā, kuras dzīvoja vienā istabā ar 163 kaķiem.

Tēmas