foto: AFP/Scanpix
Makrons: Francija cīnās ar islāmistu ekstrēmismu, nevis islāmu
"Es nevienam neļaušu apgalvot, ka Francija vai tās valdība vairo rasismu pret musulmaņiem," vēstulē norādīja Makrons.
Pasaulē
2020. gada 5. novembris, 09:13

Makrons: Francija cīnās ar islāmistu ekstrēmismu, nevis islāmu

Jauns.lv / LETA

Francija cīnās ar islāmistu ekstrēmismu, nevis islāmu, trešdien publicētā vēstulē skaidroja Francijas prezidents Emanuels Makrons, šādi reaģējot uz britu laikraksta "Financial Times" publikāciju, kurā, kā apgalvoja Makrons, viņš citēts nekorekti.

Publikācija no laikraksta tīmekļa vietnes jau pazudusi.

Trešdien publicētajā vēstulē redaktoram prezidents norādīja, ka britu laikraksts viņam pārmet "franču musulmaņu stigmatizāciju vēlēšanu mērķiem, kā arī centienus vairot baiļu un aizdomu klimatu pret viņiem".

Terorista uzbrukums Nicas baznīcā

Uzbrukumā ar nazi pie baznīcas Nicā, Francijas dienvidos, divi cilvēki noslepkavoti, bet vairāki citi guvuši ievainojumus, ceturtdien ziņo vietējie mediji.

gallery icon
37

"Es nevienam neļaušu apgalvot, ka Francija vai tās valdība vairo rasismu pret musulmaņiem," viņš norādīja.

"Financial Times" korespondents viedokļrakstā otrdien brīdināja - pastāv risks, ka līdz ar Makrona nosodījumu "islāma separātismam" vairosies "naida klimats" pret franču musulmaņiem.

Publikācija no laikraksta tīmekļa vietnes vēlāk pazuda, un tās vietā parādījās paziņojums, ka rakstā bijušas "faktu kļūdas".

Makrons pagājušajā mēnesī izraisīja protestus musulmaņu pasaulē, pēc Parīzes piepilsētas skolotāja Samuela Patī slepkavības sakot, ka Francija nekad neatteiksies no saviem likumiem, kas ļauj publicēt zaimojošas karikatūras.

Patī saviem audzēkņiem nodarbībā par vārda brīvību bija rādījis islāma pravieša Muhameda karikatūras.

Francija joprojām ir vides, kur ir "labvēlīga augsne" ekstrēmismam, vēstulē "Financial Times" norādīja Makrons.

"Dažos tīmekļa sektoros grupējumi, kas ir saistīti ar radikālo islāmu, māca mūsu bērniem naidu pret republiku, mudinot viņus necienīt likumus," skaidroja Makrons. "Francija cīnās pret to - pret naidu un nāvi, kas apdraud tās bērnus -, bet nekad ne pret islāmu. Mēs esam pret maldināšanu, fanātismu, vardarbīgu ekstrēmismu. Nevis pret reliģiju."