foto: ekrānuzņēmums no video
Titulētās biatlonistes Domračovas brālis piekauts un aizturēts demonstrantu izkliedēšanas laikā Baltkrievijā
Pasaulē
2020. gada 12. oktobris, 23:17

Titulētās biatlonistes Domračovas brālis piekauts un aizturēts demonstrantu izkliedēšanas laikā Baltkrievijā

Jauns.lv / LETA

Visu pasaules nozīmīgāko titulu īpašnieces baltkrievu biatlonistes Darjas Domračovas brālis Ņikita svētdien piekauts un aizturēts demonstrantu izkliedēšanas laikā Baltkrievijā, pirmdien vēstīts Baltkrievijas tīmekļa vietnē "tut.by".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Domračovu svētdien piekāva un aizturēja demonstrantu vardarbīgas izkliedēšanas laikā.

"Vakar es braucu ar velosipēdu pa veloceliņu gar uzbērumu Zibickas rajonā pie savas mātes. Nonākot līdz tiltam, redzēju, kā cilvēki, kas bija olīvu krāsas tērpos, skrien man pretim un kliedz," tīmekļa vietne citē Ņikitu. "Es nobijos, pagriezos uz otru pusi, bet no turienes, ap ēkas stūri, izskrēja vēl viens apsardzes darbinieku pūlis, jau melnā krāsā."

"Viņi mani vienkārši notrieca no velosipēda un, neko nepaskaidrojot, sāka mani sist. Dzirksteles nošķīda gar acīm, no galvas sāka tecēt asinis," stāsta Domračovs, piebilstot, ka bija nobažījies par savu velosipēdu, kurš viņa īpašumā bija bijis jau desmit gadus, īpašniekam bija dārgs, un kuru viņš bēgot bija centies glābt.

Pasaulslavenās sportistes brālis stāsta, ka iekšlietu struktūru darbinieki iemeta viņu mikroautobusā, kur viņam piedraudēja un bakstīja viņu ar steku.

"No sitieniem un asinīm sejā es neko nevarēju redzēt. Kādā brīdī domāju, ka esmu akls, un lūdzu izsaukt ātro palīdzību. Tomēr man teica, ka viņi tai nezvanīs, jo ārsts atradīsies policijas iecirknī," atceras Domračovs. "Turklāt manas rokas bija pārāk saspiestas ar roku dzelžiem, tās bija sastingušas, bet par maniem lūgumiem atslābināt roku dzelžus viņi tikai smējās, apvainojot mani."

Viņš stāsta, ka iekšlietu resora pārstāvji rakņājās viņa personīgajās mantās un makā, bet tur nebija nekādas ar demonstrantiem saistāmas simbolikas.

Pēc kāda laika sportistes brālis tika iemests citā automašīnā un apmēram stundu vadāts pa pilsētu, iedodot pārsēju asiņošanas apturēšanai.

Policijas iecirknī Domračovs ievests kopā ar citu aizturēto grupu, un šai brīdī viņš bija bez kurpēm, kas tika pazaudētas aresta laikā. Iecirknī tika pierakstīti aizturētā dokumentu dati, un viņš tika nofotografēts, taču neviens nepieņēma viņa liecību.

Kad ieradās ātrā palīdzība, Domračovam tika atnests gatavs protokols ar visām iekšlietu sistēmas darbinieku liecībām, taču viņam to nedeva lasīt, pamatojot ar spēka struktūru kaujinieku personas datiem.

"Protokolā bija norādīts, ka es piedalījos neatļautā masu pasākumā," stāsta aizturētais. "Es jutos ļoti slikti, man sāpēja galva, tāpēc es nepretojos un parakstīju protokolu. Tiesai vajadzētu notikt Minskas pilsētas Frunzes rajona tiesā, bet es nezinu datumu."

Ātrā palīdzība Domračovu aizveda uz 3.slimnīcu, kur pēc vairāku stundu gaidīšanas vispārējā rindā cietušo ievietoja palātā. No rīta viņš parakstīja atteikšanos no hospitalizācijas un devās mājās.

Velosipēda aizturēšanas vietā vairs nebija, tur ierodoties cietušā sievai, taču "tut.by" vēsta, ka braucamais ir atradies.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Ar savu māsu Domračovs vēl nav runājis, taču viņa zina par notikušo pēc sarunas ar māti.