foto: AFP/Scanpix
Parīzes reģiona slimnīcās strauji pieaug Covid-19 pacientu skaits, izsludināti ārkārtējie pasākumi
Parīzes reģiona slimnīcās Covid-19 pacienti aizņem jau 40% no gultasvietām intensīvas aprūpes nodaļās.
Pasaulē
2020. gada 8. oktobris, 16:54

Parīzes reģiona slimnīcās strauji pieaug Covid-19 pacientu skaits, izsludināti ārkārtējie pasākumi

Jauns.lv / LETA

Parīzes reģiona sabiedrības veselības aģentūra devusi rīkojumu no ceturtdienas aktivizēt ārkārtējos pasākumus, lai tiktu galā ar strauji augošo Covid-19 pacientu skaitu slimnīcās.

Parīzes reģiona slimnīcās šādi pacienti aizņem jau 40% no gultasvietām intensīvas aprūpes nodaļās.

Gaidāms, ka Francijas veselības ministrs izziņos jaunus ierobežojumus apgabalos, kur slimnīcas kļūst pārslogotas un pieaug inficēto skaits.

Lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatīšanos, Parīzē un vairākās citās pilsētās jau ir slēgti bāri un ierobežota cilvēku pulcēšanās privātos pasākumos.

Parīzes reģiona sabiedrības veselības aģentūras direktors šodien tviterī pavēstīja, ka devis rīkojumu slimnīcu direktoriem aktivizēt ārkārtas plānus, lai atbrīvotu resursus un pasargātu medicīnas darbiniekus.

Viņš skaidroja, ka šāds solis ir nepieciešams, ņemot vērā spiedienu uz intensīvās terapijas nodaļām un slimnīcu darbību.

Slimnīcu plāni var ietvert tādus pasākumus kā gultasvietu skaita palielināšanu, nesteidzamo operāciju atlikšanu, pacientu, kuriem nav Covid-19, pārvešanu uz citām slimnīcām vai sūtīšanu mājās, darbinieku atsaukšanu no atvaļinājumiem, palīdzības lūgšanu brīvprātīgajiem.

Šādi pasākumi tika īstenoti martā un aprīlī, kad Eiropu skāra jaunā koronavīrusa pandēmijas pirmais vilnis.

Lai gan citos Francijas reģionos pēc jauno noteikumu ieviešanas vīruss izplatās lēni, Francijas prezidents Emanuels Makrons trešdien aicināja īstenot stingrākus pasākumus apgabalos, kur vīrus joprojām izplatās strauji.

"Šie nav normāli laiki un nebūs vēl vairākus mēnešus," nacionālajā televīzijā sacīja Makrons.

Francijas valdība cenšas izvairīties no jauniem vispārējiem plašiem ierobežojumiem, kas paralizētu ekonomiku, un pagaidām koncentrējas uz mērķtiecīgākiem pasākumiem.

Francijā trešdien tika reģistrēts rekordliels skaits jaunu Covid-19 gadījumu - 18 700.

Visā valstī Covid-19 pacienti pašreiz aizņem aptuveni ceturto daļu no vietām intensīvas aprūpes nodaļās.

Kopš pandēmijas sākuma Francijā miruši 32 445 Covid-19 pacienti.