foto: ZUMAPRESS.com
Pakistānā bērnu priekšā izvaro sievieti. Policijas šefs vaino upuri, premjers – aicina varmākas publiski pakārt
Arī protestētāji pieprasa publisku izrēķināšanos ar vainīgajiem.
Pasaulē
2020. gada 15. septembris, 11:38

Pakistānā bērnu priekšā izvaro sievieti. Policijas šefs vaino upuri, premjers – aicina varmākas publiski pakārt

Jauns.lv

Pakistānā, kur sievietes ikdienā nevar justies droši, atkal noticis noziegums, kas ne tikai šokējis daudzus, bet arī ar jaunu sparu uzjundījis dusmas par to, ka sievietes, kuras piedzīvojušas pret sevi vērstus seksuālus noziegumus, aizvien tiek vainotas uzbrukumā. Tikmēr valsts premjers, bijušais kriketa zvaigzne Imrāns Hāns, pēc pēdējā izvarošanas gadījuma aicinājis publiski pakārt vainīgos un turpmāk ķīmiski kastrēt varmākas.

Medijs “Aljazeera” vēstī, ka pagājušajā nedēļā uz kāda lielceļa pie Lahoras, kas atrodas Pendžābas provincē, savu divu bērnu priekšā izvarota sieviete, kuras vadītais auto noslāpa, jo tam beidzās degviela. Šo situāciju steidza izmantot varmākas, kuri ielauzās automašīnā un pastrādāja noziegumu. Šobrīd saistībā ar noziegumu ir aizturēti, bet vēl 15 nopratināti. Viens savu vainu noliedzis, bet otrs atzinis.

Pakistānā protestē pret vardarbību pret sievietēm

gallery icon
25

Šis noziegums šokēja daudzus – cilvēki steidza iziet ielās, lai nosodītu uzbrukumus sievietēm. Tāpat lielu sabiedrības sašutumu izraisīja fakts, ka Lahoras policijas priekšnieks Umārs Šeihs kritizēja sievieti, sakot - notikušais ir daļēji arī viņas vaina, jo sievietēm vienām nevajadzētu braukāt apkārt ar tukšu degvielas bāku. Neapmierinātie valsts iedzīvotāji steidza pieprasīt amatpersonas atkāpšanos.

Tikmēr upura pusē ir premjers Imrāns Hāns. Viņš paziņoja, ka abiem varmākām būtu jāpiemēro paraugsods, lai dotu signālu, ka šādi noziegumi nepaliks nesodīti. Viņš ierosina vainīgos pakārt krustojumā, bet turpmāk paredzēt ķīmiskas kastrācijas metodi kā soda veidu.

Jānorāda gan, ka šādi noziegumi Pakistānā tomēr visbiežāk paliek nesodīti – tiesību jomu eksperts Osama Maliks aģentūrai AFP sacīja, ka notiesājošs spriedums ir vien aptuveni 2% izvarošanas gadījumu, bet ir vēl mazāks lietās, kur izvarošanu piedzīvojis nepilngadīgs upuris.

foto: AFP/Scanpix
Imrāns Hāns