foto: scanpix
Lietuvā pašizolācijas noteikumu ievērošanu uzraudzīs pašvaldības un policija
Lietuvas veselības ministrs Aurēlijs Verīga.
Pasaulē
2020. gada 11. septembris, 20:24

Lietuvā pašizolācijas noteikumu ievērošanu uzraudzīs pašvaldības un policija

Jauns.lv / LETA

Lietuvā Covid-19 ierobežošanai noteikto pašizolācijas prasību ievērošanu no 15.septembra uzraudzīs nevis Nacionālais sabiedrības veselības centrs (NVSC), bet pašvaldības un policija, piektdien paziņojusi Veselības ministrija.

Tāds lēmums pieņemts, lai jaunā koronavīrusa izplatības apturēšanai efektīvāk izmantotu esošos resursus, norādījis veselības ministrs Aurēlijs Verīga, paužot cerību, ka līdz ar to kontrole ne tikai nepavājināsies, bet kļūs vēl stingrāka un efektīvāka.

Pašvaldību administrāciju direktoriem uzdots nodrošināt, lai tiktu pārbaudīts, kā izolācijas noteikumus ievēro personas, kuras bijušas saskarē ar inficētiem cilvēkiem vai atgriezušās no ārvalstīm.

Policijas departaments turpmāk raudzīsies, vai šos noteikumus ievēro personas, kas saslimušas ar Covid-19 vieglā formā un kuru veselības stāvoklis ļauj ārstēties ambulatori, kā arī personas, kuras bijušas saskarē ar mājās vai citā dzīves vidē izolētiem cilvēkiem un varētu būt inficējušās pašas.

Līdz šim Policijas departamentam bija jāuzrauga tikai personas, kas pēc atgriešanās vai ieceļošanas no ārzemēm izolējušās mājās vai citā dzīves vidē.