foto: REUTERS/SCANPIX
Pirmdien klātienē tiksies Putins un Lukašenko
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko (pa kreisi) un Krievijas prezidents Vladimirs Putins (pa labi).
Pasaulē
2020. gada 11. septembris, 18:12

Pirmdien klātienē tiksies Putins un Lukašenko

Jauns.lv / LETA

Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko vizītē Krievijā notiks pirmdien, 14.septembrī, piektdien paziņoja Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kremlis informēja, ka Putina un Lukašenko tikšanās notiks Sočos un sarunās tiks apspriesti tālākas integrācijas plāni, kā arī galvenie tirdzniecības un enerģētikas projekti.

"Plānots apspriest Krievijas un Baltkrievijas stratēģisko partnerattiecību un alianses tālākās attīstības būtiskākos jautājumus," paziņoja Kremlis.

Putins jau sen izteicis vēlmi apvienot Krieviju un Baltkrieviju un viņa nesenos militāras un ekonomiskās palīdzības piedāvājumus Minskai pavadījuši aicinājumi uz ciešāku integrāciju.

"Būs darba vizīte, viņam būs runāšana ar prezidentu Putinu," žurnālistiem norādīja Peskovs, noliedzoši atbildot uz jautājumu, vai sarunu rezultātā ir paredzēta kādu dokumentu parakstīšana.

Pēc viņa teiktā, pēc sarunām arī nav paredzēta preses konference. Peskovs apsolīja, ka Kremlis informēs par galvenajiem Putina un Lukašenko sarunu iznākumiem.

Baltkrievijā jau mēnesi turpinās protesti, pieprasot Lukašenko atkāpšanos. Viņš tiek apsūdzēts 9.augustā notikušo prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanā nolūkā palikt pie varas.

Lukašenko ir meklējis palīdzību Maskavā, kas pēdējā laikā arī izrādījusi pastiprinātu atbalstu Lukašenko režīmam.

Šī būs Lukašenko pirmā vizīte Krievijā kopš protestu sākuma.

Pagājušajā nedēļā Lukašenko sacīja, ka sarunās ar Putinu plānots apspriest abām valstīm sensitīvus jautājumus.

Baltkrievija un Krievija ir izveidojušas savienību, kas sasaista abu valstu ekonomikas un armijas, bet Kremlis vēlas vēl ciešāku integrāciju.

Krievijas vēstnieks Dmitrijs Mezencevs ceturtdien simboliskā žestā pasniedza Lukašenko dāvanā grāmatu ar vēsturiskām kartēm, kurās redzama Baltkrievija laikā, kad tā bija daļa no Krievijas impērijas.

Vairāki politologi uzskata, ka Maskava mēģinās izmantot savā labā grūto situāciju, kurā nonācis Lukašenko, lai panāktu no viņa piekāpšanos.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās