foto: AP/Scanpix
Serbijas apelācijas tiesa liek izskatīt atkārtoti žurnālista un Miloševiča kritiķa slepkavības lietu
Slavko Čuruvija
Pasaulē
2020. gada 8. septembris, 07:14

Serbijas apelācijas tiesa liek izskatīt atkārtoti žurnālista un Miloševiča kritiķa slepkavības lietu

Jauns.lv / LETA

Serbijas apelācijas tiesa pirmdien atcēlusi spriedumu pazīstama žurnālista un kādreizējā prezidenta Slobodana Miloševiča kritiķa slepkavības lietā un likusi šo lietu izskatīt no jauna, ziņo portāls "Danas".

Dažas dienas pēc tam, kad bija sākušies NATO aviācijas uzlidojumi Serbijai, 1999.gada 11.aprīlī divu neatkarīgo laikrakstu īpašnieks un redaktors Slavko Čuruvija tika nošauts līdzās savai mājai.

Pagājušā gada aprīlī tiesa šajā lietā piesprieda ilgus cietumsodus četriem bijušajiem valsts drošības dienesta darbiniekiem. Bijušajam drošības dienesta priekšniekam Radem Markovičam un vēl vienam apsūdzētajam tika piespriesti  30 gadi cietumā, bet diviem citiem - 20 gadu cietumsods.

Tomēr tagad apelācijas tiesa nolēmusi, ka zemākas instances tiesas spriedums nav bijis balstīts uz pierādījumiem, un likusi lietu izskatīt atkārtoti.

Čuruvijas slepkavības lieta tiek tika uzskatīta par svarīgu  mediju brīvības aspektā, kā arī saistībā ar Serbijas centieniem izvērtēt noziegumus pret Miloševiča laika režīma kritiķiem.