foto: Ekrānuzņēmums
Protestētāju kolonna Minskā ieradusies pie aizturēšanas izolatora un pieprasa atbrīvot politiskos ieslodzītos
Protestētāju kolonna dodas uz īslaicīgā aizturēšanas izolatoru Akrestinas ielā.
Pasaulē
2020. gada 17. augusts, 23:47

Protestētāju kolonna Minskā ieradusies pie aizturēšanas izolatora un pieprasa atbrīvot politiskos ieslodzītos

Jauns.lv

Minskā 17.augusta vakarā demonstrantu kolonna ieradusies pie īslaicīgā aizturēšanas izolatora Okrestinas ielā. Protestētāji pieprasa nekavējoties atbrīvot aizturētos.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Akcija, kurā piedalās vairāki tūkstoši cilvēku, sākās Neatkarības laukumā ap pulksten 18. Pēc tam daži devās uz pirmstiesas apcietinājumu vietu Volodarskas ielā, kur pulcējās apmēram stundu, bet pēcāk viņi devās uz Okresitnas ielu, kur joprojām tiek turēti protestu laikā aizturētie baltkrievi. Mītiņa dalībnieki skandē "Brīvību!"

foto: Ekrānuzņēmums
Protestētāju kolonna dodas uz īslaicīgā aizturēšanas izolatoru Akrestinas ielā.

Pūlis ar lukturiem un karogiem soļoja gar Dzeržinska prospektu, un garāmbraucošie šoferi viņus sveica ar skaņas signāliem. Protestētāji izkliedza dažādus saukļus.

Pie aizturēšanas izolatora viņus sastapa brīvprātīgie un šobrīd notiek sarunas. Demonstranti vēlas doties tuvāk ēkai, bet brīvprātīgie viņiem to neļauj, lai neprovocētu iekšējā karaspēka karavīrus, kas to apsargā. Tiek meklēts kompromiss.

Baltkrievijā atbrīvo aizturētos protestētājus

Visa uzmanība ceturtdienas vakarā Minskā tika pievērsta pirmstiesas aizturēšanas centram, kur tika atbrīvoti iepriekš aizturētie protestētāji.

gallery icon
32

Vēlāk mītiņā ieradās opozīcijas kandidātes prezidenta vēlēšanās Svetlanas Tihanovskas štāba pārstāve Olga Kovaļkova, kura aicināja protestētājus izklīst un atkal sapulcēties pie izolatora Okrestina ielā otrdien.

"Naktī mēs neko nevarēsim atrisināt," uzsvēra Kovaļkova, norādot, ka ne izolatora, ne Iekšlietu ministrijas pārstāvji neatbild uz centieniem kontaktēties. Paklausot Kovaļkovas mudinājumam, mītiņa dalībnieki sāka izklīst.

Pirmdienas vakarā tūkstošiem cilvēku piedalījās protesta mītiņos pret Lukašenko  arī citās Baltkrievijas pilsētās, tostarp  Bobruiskā, Gomeļā,  Grodņā, Mogiļevā, Novogrudokā, Novopolockā, Polockā, Soļigorskā, Svetlogorskā.

Soļigorskā cilvēki arī sapulcējās pie izolatora, pieprasot atbrīvot aizturētos protestētājus. Izolatora ēku bija aplenkuši omonieši ar nolaistiem vairogiem.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās 9.augustā līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti, un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska.

Protesti Baltkrievijā 2020. gada 14.-15. augustā - šoreiz demonstranti Minskā nav izklīdināti

gallery icon
18

Baltkrievijas Iekšlietu ministrija pirmdienas pēcpusdienā informēja, ka izolatoros joprojām atrodas 122 protesta akcijās aizturētie, taču turpinoties viņu pakāpeniska atbrīvošana.

Galvaspilsētā Minskā kopš 9.augusta nerimst protesti pret vēlēšanu viltošanu un prezidentu Lukašenko, kas bieži pārauguši protestētāju sadursmēs ar drošības spēkiem. Protestu gaitā vairāki tūkstoši cilvēku aizturēti, vairāki simti ievainoti. Daudzu uzņēmumu strādnieki pieteikuši streikus.

Baltkrievijā trešo nakti pēc kārtas notikušas protestētāju un drošības spēku sadursmes

Baltkrievijā trešo nakti pēc kārtas notikušas protestētāju un drošības spēku sadursmes un aizturēti cilvēki.

gallery icon
52

Baltkrievijā turpinās protesti

Tūkstošiem cilvēku pirmdienas vakarā izgājuši Minskas ielās, lai turpinātu protestus pret prezidenta vēlēšanu iznākumu, vēsta mediji un aculiecinieki. Policija izmantojusi ...

gallery icon
46

Minskā pēc prezidenta vēlēšanām notiek masu protesti

Tūkstošiem cilvēku svētdienas vakarā izgāja galvaspilsētas Minskas ielās pēc oficiālās balsotāju aptaujas rezultātu izziņošanas, ka vēlēšanās ar teju 80% balsu ...

gallery icon
78
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās