foto: AP/Scanpix
Nāves ielejā fiksēta rekordaugsta gaisa temperatūra
Pasaulē
2020. gada 17. augusts, 13:14

Nāves ielejā fiksēta rekordaugsta gaisa temperatūra

Jauns.lv

Nāves ielejā Kalifornijā reģistrēja 54,4 grādu pēc Celsija augsta gaisa temperatūra, vēsta "The Guardian". Laika vērotāji uzskata, ka šī varētu būt visaugstākā gaisa temperatūra, kāda jebkad reģistrēta uz planētas Zeme.

ASV Nacionālais laika dienests, kas atrodas netālu no robežas ar Nevadu, augsto gaisa temperatūra fiksēja svētdienas pēcpusdienā pulksten 15:41.

Šī novērotā augstā temperatūra šobrīd gan tiek uzskatīta par provizorisku un tā nav oficiāli apstiprināta. Tomēr šī ir augstākā gaisa temperatūra kopš 1913. gada, kas novērota Nāves ielejā.

Ja temperatūras rādījums tiks apstiprināts, tiks pārspēta iepriekšējā karstākā augusta diena ASV. Saskaņā ar Pasaules Meteoroloģijas organizācijas datiem augstākā gaisa temperatūra (56,7 grādi pēc Celsija) fiksēta 1913. gada 10. jūlijā.

Saskaņā ar Pasaules Meteoroloģijas organizācijas datiem šī joprojām ir karstākā jebkad reģistrētā gaisa temperatūra uz planētas Zeme. ASV meteorologs Bobs Hensons norāda, ka ir diezgan liela iespēja, ka Nāves ieleja sasniegusi jaunu pasaules siltuma rekordu.  

Tēmas