foto: Pixabay
Irāka vaino Turciju drona triecienā, kurā nogalināti divi Irākas virsnieki
Ilustratīvs attēls.
Pasaulē
2020. gada 12. augusts, 08:25

Irāka vaino Turciju drona triecienā, kurā nogalināti divi Irākas virsnieki

Jauns.lv / LETA

Irāka ir atcēlusi ministra vizīti un izsaukusi Turcijas vēstnieku, lai izteiktu protestu pret drona triecienu, kurā otrdien tika nogalināti divi augsta ranga Irākas virsnieki.

Irākas amatpersonas nosauca šo triecienu par "kliedzošu Turcijas drona uzbrukumu". Tas notika Irākas autonomajā reģionā Kurdistānā, kur Turcija vairākas nedēļas ir uzbrukusi kurdu kaujinieku pozīcijām.

Irākas armija paziņoja, ka drona triecienā ir nogalināti divi robežsardzes bataljonu komandieri un viņu automašīnas šoferis. 

Tie bija pirmie nāves gadījumi Irākas armijā, kopš Turcija jūnija vidū sāka pārrobežu militāru operāciju pret kurdu separātistu grupējuma "Kurdistānas Strādnieku partija" (PKK) kaujiniekiem. Šīs operācijas gaitā arī ir nogalināti vismaz pieci civiliedzīvotāji.

Irākas Ārlietu ministrija pavēstīja, ka Turcijas vēstniekam šoreiz tiks iesniegta "protesta vēstule ar spēcīgiem vārdiem", kas noraida šādu agresiju.

Ārlietu ministrija arī apstiprināja, ka ir atcelta Turcijas aizsardzības ministra vizīte Irākā, kas bija plānota ceturtdien.