Minskā pēc prezidenta vēlēšanām notiek masu protesti

Tūkstošiem cilvēku svētdienas vakarā izgāja galvaspilsētas Minskas ielās pēc oficiālās balsotāju aptaujas rezultātu izziņošanas, ka vēlēšanās ar teju 80% balsu ...

gallery icon
78
2020. gada 10. augusts, 12:48

Policisti Minskā smagi piekāvuši Rīgā bāzēta medija žurnālistu

Jauns.lv / LETA

Baltkrievijas policisti aizturējuši divus Krievijas tīmekļa medija "Daily Storm" korespondentus Antonu Starkovu un Dmitriju Lasenko, kas aizturēšanas gaitā cietuši no policistu vardarbības, pirmdien vēsta "Daily Storm".

Žurnālisti likumsargiem nav pretojušies, tomēr saņēmuši sitienus ar stekiem. Kopā ar "Daily Storm" līdzstrādniekiem policijas auto nogādāts arī projekta "WarGonzo" dibinātājs Semjons Pegovs.

Žurnālisti no policijas auto telefoniski sazinājušies ar redakciju un apliecinājuši, ka smagas traumas nav guvuši, tomēr policisti smagi piekāvuši viņu kolēģi, kas arī atspoguļojis Baltkrievijas pēcvēlēšanu protestus.

"Viņi smagi piekāva Maksimu Solopovu" no "Medūzas", sacīja Starkovs, izsakoties par Rīgā bāzētā medija žurnālista pieredzēto.

Žurnālisti aizvesti uz Minskas pilsētas Maskavas rajona iekšlietu daļu, liecina jaunākā informācija. "Daily Storm" par notikušo informējis Krievijas konsulātu un vēstniecību.

Svētdien Baltkrievijas policisti aizturēja Krievijas telekanāla "Doždj" filmēšanas grupu, jo žurnālistiem nav bijusi akreditācija. Šobrīd "Doždj" žurnālisti jau atbrīvoti un deportēti uz Krieviju.

Baltkrievijas policija, liekot lietā trokšņa granātas, ūdens lielgabalus, gumijas lodes un asaru gāzi, izklīdināja protestus, kas valsts lielākajās pilsētās svētdienas vakarā sākās pēc prezidenta vēlēšanām, kuru rezultāti, kā apgalvo opozīcija, ir viltoti.

Policijai izklīdinot pēcvēlēšanu protestus, viens cilvēks zaudējis dzīvību, bet vairāki desmiti ievainoti, pirmdien pavēstīja Baltkrievijas cilvēktiesību centrs "Vjasna". Visā valstī protestu gaitā aizturēti vismaz 213 cilvēki.

Vēlēšanās līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko izcīnījis 80,23% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - teju 9,9%, liecina pirmdien publiskotie oficiālie rezultāti.

Baltkrievijā notiek prezidenta vēlēšanas

Baltkrievijā svētdien notiek prezidenta vēlēšanas, kurā ilggadējā autoritārā prezidenta Aleksandra Lukašenko galvenā sāncense ir opozicionāre Svetlana Tihanovska. Tomēr gaidāms, ka ...

gallery icon
28

Tihanovska jau iepriekš, kad tika publiskoti oficiālo mediju balsotāju aptauju rezultāti, kas atklāja līdzīgu balsu sadalījumu, šādu iznākumu pieņemt atteicās.