foto: REUTERS/SCANPIX
Holokaustā izdzīvojušie aicina "Facebook" dzēst ierakstus ar nacistu genocīda noliegumu
Vilciena vagons pie Aušvicas koncentrācijas nometnes.
Pasaulē
2020. gada 30. jūlijs, 10:39

Holokaustā izdzīvojušie aicina "Facebook" dzēst ierakstus ar nacistu genocīda noliegumu

Jauns.lv / LETA

Holokaustā izdzīvojušie cilvēki trešdien sākuši kampaņu, kuras ietvaros plāno katru dienu augšupielādēt videoierakstus sociālajā tīklā "Facebook" ar aicinājumiem kompānijas izpilddirektoram Markam Zakerbergam dzēst no tīkla ierakstus, kuros noliegts nacistu genocīds pret ebrejiem.

Holokaustā izdzīvojušie cilvēki no visas pasaules ierakstījuši 30 sekunžu vēstījumus, kas ar mirkļbirku #NoDenyingIt tiek izlikti sociālajos tīklos, tostarp tviterī un "Instagram".

foto: REUTERS/SCANPIX
Vilciena vagons pie Aušvicas koncentrācijas nometnes.

Kampaņa uzsākta laikā, kad simtiem reklāmdevēju boikotē "Facebook", pieprasot sociālajam tīklam agresīvāk vērsties pret saturu, kurā tiek sludināta vardarbība un naids.

"Es zaudēju visu savu ģimeni. Daudzus, daudzus ģimenes locekļus. To nevar noliegt. Novāciet holokausta noliegšanu no "Facebook"," savā video saka Annas Frankas pusmāsa Eva Šlosa.

Citi projekta līdzdalībnieki ir 84 gadus vecais nacistu mednieks Seržs Klarsfelds, kurš palīdzēja izsekot un atklāt daudzus nacistu kara noziedzniekus.

Kampaņu organizē Ņujorkā bāzētā bezpeļņas organizācija Konference par ebreju materiālajām prasībām pret Vāciju. Organizācijas mērķis ir panākt kompensācijas no Vācijas valdības un nacistu nozagto īpašumu atgūšanu.

Zakerbergs, kurš pat ir ebrejs, 2018.gadā izraisīja skandālu, kad paziņoja, ka "Facebook" nevajadzētu filtrēt ierakstus ar noliegumiem, ka nacisti nogalināja sešus miljonus ebreju.