foto: Ekrānuzņēmums
VIDEO: panika un kliedzieni no Irānas pasažieru lidmašīnas salona, kas gandrīz sadūrās ar iznīcinātāju
Salonā valdīja panika.
Pasaulē
2020. gada 24. jūlijs, 15:05

VIDEO: panika un kliedzieni no Irānas pasažieru lidmašīnas salona, kas gandrīz sadūrās ar iznīcinātāju

Jauns.lv

Sociālajos tīklos parādījies video no aviosabiedrības „Mahan Air” pasažieru lidmašīna salona, kas bija spiests veikt ārkārtas nosēšanos, kam par iemeslu kalpoja iznīcinātāja tuvošanās. Video kadrus publicējusi „IribNews”.

Video ierakstā redzams, ka netālu no lidmašīnas lido iznīcinātājs. Pēc mirkļa dzirdami kliedzieni, jo lidmašīna sāk drebēt – iespējams, pārslodzes dēļ, kas saistīta ar ārkārtas nosēšanos. Pēc tam kamera pavēršas pret vienu no pasažieriem, kurš sēž ar asiņainu seju. Cits vīrietis guļ uz salona grīdas, un viņam tiek sniegta palīdzība.

foto: Ekrānuzņēmums
Salonā valdīja panika.

Irānas Ārlietu ministrijas pārstāvis Abbas Musavi sacīja, ka pēc incidenta izmeklēšanas tiks pieņemti politiski un tiesiski mēri.

Viņš piebilda, ka Irānas pārstāvis ANO Madžids Takts Ravanči sazinājies ar organizācijas ģenerālsekretāru Antoniu Guterrešu un Šveices vēstnieku Teherānā, kurš pārstāv ASV intereses. Par visiem starpgadījumiem, kas ar lidmašīnu notiks ceļā uz Teherānu, atbildība tiks uzlikta ASV, ziņo Irānas diplomātiskā dienesta vietne.

Irānas pasažieru lidmašīna bija ceļā uz Libānu, bet tai nācās veikt ārkārtas nosēšanos, jo lidmašīnai Sīrijas teritorijā pietuvojās iznīcinātājs. Saskaņā ar dažiem ziņojumiem – iznīcinātājs piederējies Izraēlas gaisa spēkiem, bet citi avoti vēsta, ka tas piederējis ASV.