foto: REUTERS/SCANPIX
Lietuva piešķīrusi patvērumu Krievijā par naftas piesārņošanu aizdomās turētajam Ružečko
Krievijā Ružečko tiek turēts aizdomās par to, ka ir līdzvainīgs naftas piesārņošanā.
Pasaulē
2020. gada 23. jūlijs, 15:38

Lietuva piešķīrusi patvērumu Krievijā par naftas piesārņošanu aizdomās turētajam Ružečko

Jauns.lv / LETA

Lietuva piešķīrusi patvērumu bijušajam uzņēmuma "Samaratransņeftj-Terminal" vadītājam Romānam Ružečko, kurš Krievijā tiek turēts aizdomās par naftas piesārņošanu, ceturtdien ziņo Lietuvas portāls "15min".

To, ka martā Ružečko piešķirts patvērums, apstiprinājis Lietuvas Migrācijas departaments.

Lai izvairītos no kriminālvajāšanas Krievijā, Ružečko pagājušā gada vasarā ieradās Lietuvā, taču tika apcietināts. Vēlāk viņš no apcietinājuma tika atbrīvots.

Krievijā Ružečko tiek turēts aizdomās par to, ka ir līdzvainīgs naftas piesārņošanā. Viņš ir izsludināts meklēšanā.

Ružečko advokāts Lietuvā Rolands Tilindis norādījis, ka kriminālprocess Krievijā attiecībā uz viņa klientu var būt neobjektīvs.

Jau ziņots, ka pagājušā gada aprīlī Baltkrievijas eksperti naftā, kas no Krievijas saņemta pa cauruļvadu "Družba", konstatēja paaugstinātu hlororganisko piejaukumu līmeni, kas apdraud cauruļvadus un iekārtas; dažos paraugos tas pārsniedza normu vairāk nekā simt reižu. Tika pārtraukta naftas piegāde uz Baltkrieviju, Poliju, Ungāriju, Slovākiju, Čehiju un Vāciju, bet Baltkrievija apturēja gaišo naftas produktu eksportu, tostarp uz Baltijas valstīm.

Tomēr nekvalitatīvā nafta nodarīja bojājumus iekārtām,. Šāda nafta Krievijas Ustjlugas ostā iekrauta arī vairāk nekā desmit tankkuģos.