foto: AFP/Scanpix
Botsvānā mistiskos apstākļos miruši vairāk nekā 350 ziloņi
Pasaulē
2020. gada 1. jūlijs, 23:38

Botsvānā mistiskos apstākļos miruši vairāk nekā 350 ziloņi

Jauns.lv

Dienvidāfrikas pilsētā Botsvānā mistiskos apstākļos bojā gājuši vairāk nekā 350 ziloņi. Ziloņu nāves iemesls nav zināms un šis notikums nodēvēts par "dabas katastrofu".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Par pirmajiem neparastajiem nāves gadījumiem tika ziņots maijā, kad īsā laikā bojā gāja 169 ziloņi. Saskaņā ar vietējiem avotiem šis skaits līdz jūnija vidum gandrīz divkāršojies.

70 procenti nāves gadījumu notikuši pie ūdenstilpnēm. Botsvānas valdība vēl nav pārbaudījusi dzīvnieku līķus. Kā norāda eksperti, šāds masveida nāves gadījums nav pieredzēts ļoti ilgu laiku.

Zinātnieki mudinājuši valdību pārbaudīt dzīvniekus, lai nodrošinātu, ka tie nerada risku cilvēku dzīvībai. Vietējie iedzīvotāji ziņojuši, ka redzējuši ziloņus staigājam pa apli un uzskata, ka dzīvnieki saindēti.

"Daži no ziloņiem ir krituši tieši uz mutes, tātad viņi miruši ļoti ātri. Citi acīmredzot lēnāk, jo klīduši apkārt. Ļoti grūti pateikt, kas tas par toksīnu (kas dzīvniekus nonāvējis)," sacījis Nacionālā parka konservācijas direktors Nials Makkans.

Daži no vietējiem iedzīvotājiem neizslēdz iespēju, ka dzīvnieki miruši no jaunā koronavīrusa. Dienvidāfrika ir mājvieta trešdaļai kontinenta ziloņu un tos apskatīt ik gadu ierodas tūristi, kas ienes valstij pietiekami lielu finansējumu.