foto: unsplash.com
Lidmašīnā Kanādā atrasti 38 miruši franču buldoga kucēni
Franču buldogs
Pasaulē
2020. gada 21. jūnijs, 13:36

Lidmašīnā Kanādā atrasti 38 miruši franču buldoga kucēni

Jauns.lv

Kanādā sākta izmeklēšana pēc tam, kad Ukrainas nacionālās aviokompānijas "Ukraine International Airlines" lidmašīnā, kas piezemējusies Toronto lidostā, atrasti aptuveni 500 franču buldoga šķirnes kucēni, turklāt 38 no tiem bija miruši, ziņo "The Guardian".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lidmašīna Toronto nosēdusies 13.jūnijā. Izdzīvojušajiem suņiem konstatētas vairākas veselības problēmas, tostarp vājums, dehidratācija un vemšana.

Suņu kopējs, kurš bija ieradies lidostā pēc cita ar reisu atvestā suņa stāsta, ka redzētais bijis "īsts murgs".

Franču buldogi Kanādā ir ļoti iecienīta suņu šķirne. Tomēr, lai gan liela daļa pircēju valstī uzskata, ka pērk kucēnu no vietējām audzētavām, patiesā aina ir daudz skumjāka. Kā stāsta Gvelfa Universitātes veterinārijas pasniedzējs Skots Veiss, kanādiešiem neesot ne jausmas, cik daudz suņu valstī patiesībā tiek ievesti bez jebkādiem dokumentiem. Viņš pieļauj, ka arī šis gadījums saistāms ar organizēto noziedzību.

“Jūs pieminējāt 500 franču buldogus. Ja katru no tiem paredzēts pārdot par aptuveni 3000 līdz 4000 dolāru, kopā iznāk milzīga naudas summa," Veiss norāda Kanādas raidorganizācijai "CBC".