foto: REUTERS/SCANPIX
Vācijas lopkautuvē koronavīruss konstatēts vairāk nekā 1000 darbiniekiem
Pasaulē
2020. gada 20. jūnijs, 18:37

Vācijas lopkautuvē koronavīruss konstatēts vairāk nekā 1000 darbiniekiem

Jauns.lv / LETA

Vācijā koronavīrusa uzliesmojumā kompānijas "Tönnies" gaļas cehā inficējušies 1029 darbinieki, sestdien pavēstīja Gīterslo apgabala amatpersona Svens Georgs Adenauers.

Inficēto skaits pārsniedz divas trešdaļas no darbinieku kopskaita.

Veselības jomas amatpersonas veikušas 3127 testus, cenšoties uzliesmojumu pakļaut kontrolei. Inficēšanās gadījumi konstatēti arī darbinieku draugu un ģimenes locekļu vidū.

Gīterslo apgabala varasiestādes šonedēļ lūdza armijas palīdzību, lai veiktu Covid-19 testus pēc jaunā koronavīrusa uzliesmojuma lopkautuves darbinieku vidū.

Amatpersonas skaidroja, ka palīdzība armijai lūgta pēc tam, kad Sarkanais Krusts un katoļu labdarības organizācija "Malteser" izsmēlušas savus spēkus.

Karantīna piemērota kopumā aptuveni 7000 cilvēku.

Pēc inficēšanās perēkļa atklāšanas cehs ir slēgts, kā arī slēgtas visas vietējās skolas un dienas aprūpes centri.

Vācijas gaļas apstrādes sektors pandēmijas laikā piesaistījis pastiprinātu uzmanību, jo jaunā koronavīrusa uzliesmojumi reģistrēti vairākos cehos. 

Sektorā strādājošajiem bieži nākas saskarties ar sliktiem darba apstākļiem, neizdevīgiem līgumiem un augstām īres cenām mītnēs, kas nereti ir pārapdzīvotas. Bieži šajos uzņēmumos tiek nodarbināti migranti no Austrumeiropas.

Vācijas lauksaimniecības ministre Jūlija Kleknere sacīja, ka simtiem inficēšanās gadījumu vienā uzņēmumā ir nepieņemama situācija, kas tiks izmeklēta. Ministre arī norādīja, la izmeklēšanai jānoved pie plašākām izmaiņām darba apstākļos.