foto: Ekrānuzņēmums
Policists Bufalo pagrūž protestētāju, kurš pakrīt un pārsit galvu
Policists pagrūda protestētāju, kurš zaudēja līdzsvaru un pakrita, pārsitot galvu.
Pasaulē
2020. gada 5. jūnijs, 08:04

Policists Bufalo pagrūž protestētāju, kurš pakrīt un pārsit galvu

Jauns.lv

Ņujorkas štata pilsētā Bufalo policisti devās izklīdināt pilsētas laukumu, kur bija sapulcējušies protestētājiem, bet viens no dalībniekiem devās kārtības sargu virzienā. Policijas darbinieks pagrūda vecāka gadagājuma vīrieti, kurš atmuguriski nokrita un pārsita galvu. Notikušais tikai nofilmēts un publicēts sociālajos tīklos.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Video redzams, ka policisti dodas pilsētas laukuma virzienā, kad viņiem pretī nāk vīrietis. Viens no policistiem viņu agresīvi pagrūž, un vīrietis, zaudējot līdzsvaru, pakrīt un sasit galvu. Cits kārtības sargs vēlas palīdzēt cietušajam, bet kolēģis viņu no tā attur un policisti turpina virzīties Niagāras skvēra virzienā.

foto: Ekrānuzņēmums
Policists pagrūda protestētāju, kurš zaudēja līdzsvaru un pakrita, pārsitot galvu.

"WBFO" ziņo, ka 75 gadus vecais vīrietis pēc incidenta ticis nogādāts Erijas apgabala medicīnas centrs. Mediķi vīrieša stāvokli novērtējuši kā stabilu, bet neizpauž ievainojuma smagumu.

Pilsētas policijas galvenais komisārs Bairons Lokvuds dažas stundas pēc incidenta komentēja notikušo un paziņoja, ka video redzētais bijusi apkaunojoša policijas virsnieku rīcība. Abi kārtības sargi tajā pašā vakarā tikuši atstādināti no dienesta pienākumiem. Viņš solīja veikt izmeklēšanu.

Cilvēki ASV dedzina ēkas un laupa veikalus, protestējot pret policijas aizturēta afroamerikāņa nāvi

ASV notiek protesti, ko izraisīja Džordža Floida nāve 25.maijā aizturēšanas laikā Mineapolē un kas tagad pārauguši grautiņos un laupīšanās.

gallery icon
143


ASV jau otro nedēļu notiek protesti, kas saistīti ar afroamerikāņa Džordža Floida nāvi, kurš mira policijas aizturēšanas laikā. Sākotnēji tie sākās Mineapolē, bet pēc tam izplatījās uz citām valsts pilsētām, ieskaitot arī Vašingtonu un Ņujorku. Daudzviet miermīlīgie protesti naktīs pārvēršas marodierismā un agresīvās sadursmēs ar policiju. Protesti pret policijas brutalitāti notikuši arī tālu aiz valsts robežām: Vīnē, Londonā, Atēnās un citās pilsētās. Meksikā protestētāji aizdedzinājuši policistu, kā arī divas patruļas mašīnas.