foto: AFP/Scanpix
Koronavīruss turpina plosīt Brazīliju, kur upuru skaits pārsniedz 30 000
Kapracis Brazīlijā.
Pasaulē
2020. gada 3. jūnijs, 08:15

Koronavīruss turpina plosīt Brazīliju, kur upuru skaits pārsniedz 30 000

Jauns.lv / LETA

Ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits Brazīlijā otrdien pārsniedza 30 000, slimībai turpinot izplatīties un prasīt upurus vissmagāk piemeklētajā Dienvidamerikas valstī.

Saskaņā ar Veselības ministrijas datiem pēdējās 24 stundās ir reģistrēti 1262 jauni nāves gadījumi, kā arī 28 936 jauni inficēšanās gadījumi.

Ar jauno koronavīrusu saistīto nāves gadījumu skaits Brazīlijā ir pieaudzis līdz 31 199, un valsts pēc to skaita ir ceturtajā vietā pasaulē aiz ASV, Lielbritānijas un Itālijas.

Brazīlijas masu kapi ar Covid-19 mirušajiem

Brazīlija šobrīd ir otrā Covid-19 vissmagāk skartā valsts pasaulē uzreiz aiz ASV. Tur šobrīd reģistrēti vairāk nekā 363 tūkstoši infekcijas ...

gallery icon

Brazīlijā ir apstiprināti 555 383 inficēšanās gadījumi ar Covid-19, un pēc to skaita Brazīlija ir otrajā vietā pasaulē aiz ASV.

Eksperti lēš, ka reālais inficēšanās gadījumu skaits var būt pat 15 reizes lielāks par oficiālo, jo valstī ir veikts relatīvi maz koronavīrusa testu.

foto: AFP/Scanpix
Kapracis Brazīlijā.

Otrdien, kad Brazīlijas pilsētās tika sākta lielveikalu un biroju atkalatvēršana, Sanpaulu štats ziņoja par vislielāko jaunu nāves gadījumu skaitu un jaunu inficēšanās gadījumu skaitu.  

Pasaules Veselības organizācijas (PVO) reģionālais birojs otrdien brīdināja Brazīliju no pārāk ātras ekonomikas atkalatvēršanas, "jo vēl ir Covid-19 atjaunošanās risks".

Pandēmija Brazīlijā vēl nav sasniegusi virsotni un nav paredzams, kad tā tiktu sasniegta, ņemot vērā valsts lielumu un ģeogrāfisko dažādību, atzina Veselības ministrija.