foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",
Deviņas stundas un gāzes maska: Ukrainā divus policistus apsūdz nozieguma aculiecinieces izvarošanā
Nikolajs Kuzivs.
2020. gada 27. maijs, 21:05

Deviņas stundas un gāzes maska: Ukrainā divus policistus apsūdz nozieguma aculiecinieces izvarošanā

Jauns.lv

Ukrainā divi policisti apsūdzēti par nozieguma liecinieces spīdzināšanu un izvarošanu. Vīrieši ar varu likuši viņai uzvilkt gāzes masku, vēsta “Mirror”.

Policisti Nikolajs Kuzivs (35 gadi) un Sergejs Sulima (29 gadi) abi ir precējušies un šobrīd aizturēti saistībā ar izmeklēšanu. Vīrieši policijas iecirknī izvarojuši un spīdzinājuši 26 gadus vecu sievieti. Viņa saslēgta rokudzelžos, paziņojis valsts izmeklētāju birojs.

Sievieti vārdā N atkārtoti deviņu stundu laikā izvarojuši divi policisti. Abi lietojuši stipro alkoholu. Kamēr viens no policistiem turējis kliedzošo sievieti, otrs viņu izmantojis. Vīrieši viņai draudējuši ar nāvi, solot aprakt mežā.

foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",
Sergejs Sulima.

Sievieti, kurai ir piecus gadus vecs bērns, policisti piespieduši atzīties zādzībā, kuru viņa nav veikusi. Viņa bijusi lieciniece zādzībai. Kuzivs ir precējies un viņam ir divi bērni. Arī viņa sabiedrotais ir precējies un ar bērniem.

Valsts policijas priekšnieks Igors Kļimenko nosodījis policistu izdarīto. Kā norāda kritiķi, šī lieta liecina par neveiksmīgo policijas reformu Ukrainā. Reģiona policijas priekšnieks Andrijs Osadčuks nosaucis policistus par “miskastēm” un paziņojis, ka savas karjeras laikā neviens no viņiem nav atklājis nevienu noziegumu vai aizturējis bīstamu noziedznieku:

“Viņi vienkārši iespļāva sejā policistiem, kuri visu laiku cīnās ar noziedzību, aizsargājot sabiedrisko kārtību, cenšoties iegūt iedzīvotāju uzticību un atbalstu likumsargiem. Viņi ir rīkojušies apkaunojoši un pretīgi.”

Valsts iekšļietu ministra vietnieks norādījis, ka abus vainīgos sagaida taisnīgs cietumsods. Tikmēr Kuziva advokāts Dmitrijs Matjušenko reportieriem paziņojis, ka apsūdzētais savu vainu neatzīst, jo visi apstākļi bijuši pret viņu un notikušajam neesot liecinieku: “Lieta tika uzsākta pamatojoties tikai uz cietušā teikto. Es nevaru atklāt visus apstākļus.”

Tēmas