foto: AFP/Scanpix
Lielbritānijā šogad nomiruši par 55 000 vairāk britu, salīdzinot ar citiem gadiem
Pasaulē
2020. gada 25. maijs, 12:27

Lielbritānijā šogad nomiruši par 55 000 vairāk britu, salīdzinot ar citiem gadiem

Jauns.lv

Covid-19 pandēmijas laikā Lielbritānija ir piedzīvojusi lielāko nāves gadījumu skaita pieaugumu visā Eiropā, proti, šogad nomiruši par 55 000 vairāk britu, salīdzinot ar citiem gadiem. Tas ir aptuveni par 70% vairāk, ja salīdzina vidējo piecu gadu rādītāju periodā līdz 8. maijam, raksta britu mediji.

Covid-19 pandēmijas laikā ļaudis sauļojas un sporto Londonas Haidparkā

gallery icon

Aptuveni ceturtā daļa no šīm “papildus” nāvēm oficiāli netiek saistīta ar Covid-19, taču eksperti saka, ka šīs nāves palīdz saskatīt skaidrāku slimības uzliesmojuma ainu. Proti, šajā statistikā iekļauti arī tie mirušie, kuri pie oficiālas Covid-19 diagnozes nenonāca, kā arī cilvēki, kuri nomira, jo savlaicīgi netika pie veselības aprūpes pakalpojumiem vai izdarīja pašnāvību.

Aplēses liecina, ka Beļģija šādā statistikas griezumā ir otra visvairāk skartā valsts Eiropā, jo līdz 3. maijam tajā bija 9000 “papildus” nāves, kas ir par 57% vairāk nekā vidējais rādītājs, savukārt Spānijā tie ir 44%, ja salīdzina ar pēdējo piecu gadu vidējo skaitli.

Šobrīd bijis tikai viens pētījums, kurā salīdzināta situācija Itālijā. Tajā secināts, ka šajā valstī bija par 39% vairāk nāves gadījumu nekā parasti.

Itālijas amatpersona stāsta, ka kopš 20. februāra, kad tika fiksēts pirmais Covid-19 infekcijas gadījums, valstī bija reģistrēts 91 000 nāves gadījumu, kas ir par 25 tūkstošiem vairāk nekā vidēji, bet tikai 13 700 oficiāli tika saistītas ar Covid-19, kamēr pārējie 11 000 vēl ir neskaidri.

Zārki un nebeidzamas sāpes: fotoreportāža no Ponte San Pietro slimnīcas Bergamo provincē Itālijā

Bergamo provincē Itālijā reģistrēts lielākais Covid-19 infekcijas skarto skaits.

gallery icon