foto: REUTERS/SCANPIX
Baidens nožēlo izteikumus par melnādainajiem Trampa atbalstītājiem
ASV Demokrātu partijas prezidenta amata kandidāts bijušais viceprezidents Džo Baidens.
Pasaulē
2020. gada 23. maijs, 22:16

Baidens nožēlo izteikumus par melnādainajiem Trampa atbalstītājiem

Jauns.lv / LETA

ASV Demokrātu partijas prezidenta amata kandidāts bijušais viceprezidents Džo Baidens piektdien pauda nožēlu par to, ka iepriekš kādā radioraidījumā apgalvojis - afroamerikāņi, kas apsver domu novembra vēlēšanās balsot par pašreizējo prezidentu republikāni Donaldu Trampu, "nav melnādainie".

"Man atbildē nevajadzēja būt tik augstprātīgam," telekonferencē ar ASV Melnādaino tirdzniecības kameru dažas stundas pēc intervijas sacīja Baidens. "Man nevajadzēja būt tādam viszinim."

Piektdien Baidens piedalījās populārajā radio pārraidē "Breakfast Club", un tās gaitā viņš tika izvaicāts par jautājumiem, kas rūp melnādaino kopienai.

"Ja jums ir problēma, lai tiktu skaidrībā par to, vai jūs esat par mani, vai par Trampu, tad jūs neesat melnādainais," intervijas noslēgumā sacīja Baidens.

Bijušais viceprezidents iemantojis nozīmīgu atbalstu afroamerikāņu kopienās, gūstot arī svarīgu uzvaru Dienvidkarolīnas priekšvēlēšanās, kas viņam ļāva nostiprināt vadību cīņā par demokrātu Baltā nama nomināciju.

Baidens iepriekš izpelnījies pārmetumus, ka 1994.gadā atbalstījis krimināllikuma grozījumus, kas izraisīja ilgāku obligāto cietumsodu vilni, un tas savukārt neproporcionāli lielā mērā skāra afroamerikāņus.