Baltijas jūras kūrortos Vācijā ierodas viesu pūļi

Baltijas jūras kūrortos Vācijā ierodas viesu pūļi.

gallery icon
Pasaulē
2020. gada 23. maijs, 07:01

FOTO: Baltijas jūras kūrortos ierodas atpūtnieku pūļi

Jauns.lv

Kamēr mēs Latvijā salstam un brīnāmies par neierasti vēsu maiju, cilvēki Vācijā jau sāk pārpludināt Baltijas jūras piekrastes atpūtas zonas. Daudzi atpūtnieki ieradušies Vācijā atzīmētās tēvu dienas ietvaros, jo tā valstī ir oficiāla brīvdiena, kura citus gadus īpaši neiet pie sirds policistiem, jo ierasts, ka tēvi nekautrējas cilāt alus kausus un dažos gadījumos pat dzērumā sēsties pie stūres.

Vācijas mediji vēstī, ka šogad šie svētki varētu tikt atzīmēti kā nākas – ģimenes lokā, jo plašākas svinības rīkot aizvien nav atļauts ieviesto ierobežojumu dēļ.

Laikā pirms pandēmijas tēvi pulcējās lielās grupās, piekrāva ķerras pilnas ar alu un uzkodām, un devās līksmot tuvējos mežos, parkos un citās publiskās vietās. Šie svētki daudz galvassāpes sagādāja tieši policistiem, jo nevienā citā dienā gada griezumā uz Vācijas ceļiem nav tik daudz dzērājšoferu, kā tas ir tēvu dienā.

Paredzēts, ka arī šogad šajā nedēļas nogalē policisti Vācijā pastiprināti uzraudzīs situāciju uz ceļiem, kā arī parkos un mežos.

Interesanti, ka dažās federālās zemēs svētku priekšvakarā nolēma pat ierobežot grādīgo dzērienu tirdzniecību, kā arī aizvērt restorānus un bārus.

Vācijā Baltijas jūras kūrorti gaida savus atpūtniekus

gallery icon