foto: AFP/Scanpix
Ratass: Igaunijai ārkārtējā situācija vairs nav vajadzīga, bet jāturpina būt gudriem, uzmanīgiem un atbildīgiem
Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass.
Pasaulē
2020. gada 15. maijs, 22:22

Ratass: Igaunijai ārkārtējā situācija vairs nav vajadzīga, bet jāturpina būt gudriem, uzmanīgiem un atbildīgiem

Jauns.lv / LETA

Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass piektdien videouzrunā tautai atzinis, ka situācija attiecībā uz koronavīrusu valstī ir būtiski uzlabojusies un vīrusa apkarošanai vairs nav vajadzīga ārkārtējā situācija.

Tomēr vienlaikus viņš uzsvēris, ka tas nenozīmē tūlītēju atgriešanos pie agrāk ierastās dzīves, un aicinājis cilvēkus arī turpmāk  būt gudriem, uzmanīgiem un atbildīgiem.

"Dārgie līdzpilsoņi, valdība pieņēmusi lēmumu svētdien, 17.maijā beigt ārkārtējo situāciju, kas ilgusi vairāk nekā deviņas nedēļas. Ņemot vērā, ka situācija attiecībā uz koronavīrusu, pateicoties mūsu kopīgajiem pūliņiem un savstarpējai palīdzībai, ir būtiski uzlabojusies, vīrusa apkarošanai vairs nav vajadzīga ārkārtējā situācija," norādījis Ratass.

"Tomēr tas nenozīmē tūlītēju atgriešanos ierastajā dzīvē. Vīruss nav izzudis nedz no Igaunijas, nedz pasaules. Ārkārtējās situācijas beigas nozīmē, ka mums ir jāveido jauna normalitāte. Paies laiks, kamēr tiks atrastas efektīvas ārstēšanas metodes un radīta vakcīna, tādēļ mums visiem jāizturas tā, lai arī turpmāk aizsargātu no koronavīrusa gan sevi, gan savus tuviniekus, gan sabiedrību kopumā," viņš piebildis.

"Mums jācenšas palikt veseliem, ievērojot prasības attiecībā uz distancēšanos un higiēnu. Ja esat saslimuši, palieciet mājās un vairieties no saskares ar citiem. Mums palīdzēs ieteikumi, prasības un ierobežojumi, kas paliks spēkā arī turpmākajās nedēļas. Ticu, ka, neraugoties uz grūtībām, mēs arī turpmāk spēsim būt gudri, uzmanīgi un atbildīgi," sacījis valdības vadītājs.