2020. gada 6. maijs, 06:05

Trīs iespējamie scenāriji: pētnieki brīdina par vēl nāvējošāku Covid-19 vilni Itālijā

Jauns.lv

Otrs koronavīrusa vilnis Itālijā būs vēl nāvējošāks par pirmo, ziņo Londonas "Imperial College" pētnieki. Zinātnieki uzmodelējuši trīs iespējamos vīrusa izplatīšanās scenārijus, ja nācija paliks karantīnā vai, ja itāļi pārvietošanās ierobežojumus mazinās par 20 un 40 procentiem, vēsta "Daily Mail".

Ja itāļi pie ierastās dzīves atgriezīsies par 20 procentiem, tas izraisīs vēl lielāku Covid-19 uzliesmojumu nekā līdz šim, kad no jaunā koronavīrusa miruši 30 tūkstoši cilvēku, apgalvo pētnieki. Ja aktivitātes tiks atļautas par 40 procentiem, mirušo skaits varētu palielināties par 23 tūkstošiem, teikts ziņojumā.

Zinātnieki apgalvo, ka viņu ne pārāk optimistiskās prognozes norāda uz izsekošanas aplikācijas, sociālās distancēšanās un sejas masku nepieciešamību arī pēc ierobežojumu atcelšanas.

Ģimenes dzīve nelielā Itālijas pilsētiņā pandēmijas laikā

Itāļu skolotājs Marico Toniolo iemūžinājis savas ģimenes dzīvi pandēmijas laikā. Toniolo dzīvo kopā ar saviem vecvecākiem, sievu Kiaru un divgadīgo ...

gallery icon
46

Šīs nedēļas laikā Itālija pēc gandrīz divu mēnešu pārtraukuma uzsāks "otru karantīnas posmu". Miljoniem Itālijas iedzīvotāju ir atļauts atgriezties darbā rūpnīcās, tiek atvērti parki un satikties drīkst ģimenes locekļi.

Pēc Covid-19 uzliesmojuma Lombardijas reģionā, Itālija apsteidzot Ķīnu, martā kļuva par pandēmijas epicentru. Tomēr valsts spēja mazināt koronavīrusa izplatību. Tika slēgti parki, cilvēkiem atļāva iziet ārā tikai dažus metrus no dzīvesvietas, lai iegādātos pārtiku.

Zārki un nebeidzamas sāpes: fotoreportāža no Ponte San Pietro slimnīcas Bergamo provincē Itālijā

Bergamo provincē Itālijā reģistrēts lielākais Covid-19 infekcijas skarto skaits.

gallery icon
13

Itāļi saskārās ar naudas un pat cietumsodiem par nepamatotu atrašanos uz ielas. Patlaban Itālijā no Covid-19 izraisītām komplikācijām dienā mirst mazāk par 100 cilvēkiem. Bet Lielbritānijā ik dienu mirušo skaits joprojām pārsniedz simtu.

Itālijā koronavīrusa upuru zārku pārvešanā iesaistās armija

Armijas automašīnas iesaistītas zārku pārvešanā no Bergamo uz citām Itālijas pilsētām, jo šajā valsts ziemeļdaļas pilsētā, kas smagi cietusi Covid-19 ...

gallery icon
14

Ja Itālija turpinās ievērot karantīnu, nāves gadījumu skaits mazinātos, teikts pētījumā. Zinātnieki norāda, ka iemesls, kāpēc nāves gadījumi tik lielā mērā varētu atjaunoties ir, ka liels skaits inficēšanās gadījumu notiek vissmagāk skartajā valsts daļā. Ja pirms ierobežojumu atvieglošanas tiks pavadīts ilgāks laiks pašizolācijā, infekciju skaits samazināsies un nāves gadījumu arī varētu būt mazāk, uzskata pētnieki.