foto: Facebook.com
Covid-19 ierobežojumu beigu atzīmēšana jaunai sievietei Turcijā beidzas traģiski
Oļesijas mīlestība pret Turcijas dabu izrādījās liktenīga.
Pasaulē
2020. gada 1. maijs, 20:52

Covid-19 ierobežojumu beigu atzīmēšana jaunai sievietei Turcijā beidzas traģiski

Jauns.lv

31 gadu vecā Kazahstānas pilsone Oļesija Suspicina traģiski gājusi bojā pēc kritiena no aptuveni 35 metru augstuma Turcijas pilsētā Antaljā.

Kā vēsta medijs “New York Post”, sieviete gribējusi pozēt fotogrāfijai pie krāšņa ūdenskrituma, bet nelaimīgi paslīdējusi zālē un nokritusi no klints.

Kā kanālam "News1", pastāstīja Oļesijas draugs, kurš liktenīgajā brīdī sievieti fotografēja, viņi bija devušies pastaigāties, lai atzīmētu nedēļu ilgo Covid-19 ierobežojumu atvieglošanu Turcijā, kas tika izsludināti saistībā ar ramadāna sākumu. Cilvēks, kurš nevēlējās atklāt savu vārdu, pastāstīja, ka abi bija devušies pastaigāties pa Dudenas parku, Antaljas pilsētā.

“Vakarā atbraucām uz parku, iedzērām vīnu,” stāstīja vārdā nenosauktais draugs. “Tad mēs videozvanā sarunājāmies ar vienu draugu. Kamēr Oļesja sarunājās, viņa palūdza man uzņemt bildi ar viņu pie ūdenskrituma.”

Pēc tam Oļesija pārkāpa pāri drošības margām un pozēja pie ūdenskrituma, bet tad paslīdēja uz zālāja, pazaudēja līdzsvaru un nokrita no aptuveni 35 metru augstuma, vēsta Turcijas mediji. Draugs nekavējoties izsauca glābējus, kas operatīvi ieradās un izcēla Oļesijas mirstīgās atliekas no ūdens.

foto: ddp/Nikolai Sorokin / Vida Press
Krāšņais Dudenas ūdenskritums.

Oļesija Turcijā ieradās pirms pieciem gadiem un Antaljas reģionā strādāja par tūristu gidu. Viņa iepriekš savā “Instagram” kontā par Turciju bija ierakstījusi sekojošo: “Es vienmēr apbrīnošu Turcijas dabas skaistumu. Šī ir mana paradīze!”

Sērojošs Oļesijas radinieks Jurijs viņu britu medijam “Daily Mail” raksturoja kā “gudru un dzīvespriecīgu” cilvēku. Oļesijas mirstīgās atliekas sestdien tiks nogādātas no Turcijas uz Kazahstānu, kur viņa tiks apbedīta dzimtajā Kostanajas pilsētā.

Jau ziņots, ka Turcijā no 23. aprīļa, lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatību, musulmaņu svētā mēneša ramadāna priekšvakarā Turcijā 31 pilsētā un provincē uz nedēļu tikanoteikti stingri pulcēšanās ierobežojumi.

Visā valstī aizliegtas kopīgas publiskas maltītes ramadanā. Netika atļautas masu pulcēšanās teltīs un citās vietās, lai kopīgi paēstu pirms saullēkta un pēc saulrieta.

Vairums musulmaņu svētā mēneša laikā gavē no saullēkta līdz saulrietam, bet ramadāna noslēgumā tiek rīkotas plašas svinības. Taču jaunā koronavīrusa pandēmija ir izjaukusi gadsimtiem senās tradīcijas. Cilvēkiem arī aizliegts dot ziedojumus tradicionālajiem ramadāna bundziniekiem, kas apstaigā ielas, lai pamodinātu ticīgos uz maltīti pirms saullēkta.