Dzīve Krievijā Covid-19 pandēmijas laikā 2020. gada aprīlī

Dzīve Krievijā pandēmijas laikā

gallery icon
29
2020. gada 17. aprīlis, 14:50

"Nākamās nedēļas būs smagas" - Maskava gaida Covid-19 kulmināciju un nosoda iedzīvotāju vieglprātību

Jauns.lv / LETA

Krievijā pēdējās diennakts laikā reģistrēti 4069 jauni inficēšanās gadījumi ar Covid-19, kopējam inficēto skaitam sasniedzot 32 007, piektdien ziņo operatīvais štābs, kas izveidots cīņai ar epidēmiju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēdējo 24 stundu laikā 41 no inficētajiem miris, kopējam jaunā koronavīrusu upuru skaitam sasniedzot 273 cilvēkus. Tajā pašā laikā 2590 saslimušie atzīti par atlabušiem.

Šī ir pirmā reize, kad Krievijā diennakts laikā apstiprināto jauno inficēšanās gadījumu skaits pārsniedzis 4000. Ceturtdien tika ziņots par 3448 jauniem inficēšanās gadījumiem.

Maskavā kopš marta beigām ieviesti stingri karantīnas ierobežojumi, tomēr amatpersonas sūrojas, ka daudzi iedzīvotāji ierobežojumus neievēro.

Pilsētai "nākamās nedēļās būs smagas", atzina mēra vietniece Anastasija Rakova. "Mirstības kulminācijas punkts tiks sasniegts nākamajās divās trijās nedēļās," sociālajos medijos publicētajā video brīdināja amatpersona.

Dzīve Maskavā koronavīrusa pandēmijas laikā 2020. gada martā

Dzīve Maskavā koronavīrusa epidēmijas laikā

gallery icon
42

Atbilstoši ierobežojumiem, kas Maskavā būs spēkā vismaz līdz 1.maijam, iedzīvotāji mājas var pamest, vienīgi lai dotos uz darbu, izvestu pastaigā suņus, iznestu atkritumus, dotos uz tuvāko veikalu.

Šonedēļ pilsētas varasiestādes ierobežojumus padarīja stingrākus, ieviešot digitālās caurlaides. Tās ir jāsaņem visiem, kas brauc ar auto vai sabiedrisko transportu.