foto: REUTERS/SCANPIX
VIDEO: 75 gadus vecais Ugandas prezidents iedvesmo tautiešus, parādot, kā jāsporto mājās
Ugandas prezidents Joveri Museveni.
Pasaulē
2020. gada 10. aprīlis, 22:55

VIDEO: 75 gadus vecais Ugandas prezidents iedvesmo tautiešus, parādot, kā jāsporto mājās

Jauns.lv

Covid-19 pandēmija skārusi arī Āfriku. Pagaidām vīrusa izplatība ir mazāka nekā citos kontinentos, bet tā jūtami pieaug. Daudzas valstis, apzinoties medicīnas sistēmas nepilnības, ievieš ļoti nopietnus piesardzības pasākumus.

Izņēmums nav arī Austrumāfrikas valsts Uganda, kur pēc Veselības ministrijas datiem konstatēti 53 saslimšanas gadījumi. Valsts galva 75 gadus vecais Joveri Museveni jau marta vidū slēdza jebkādu iebraukšanu valstī un izbraukšanu no tās, apturēja mācības skolās, kā arī aizliedza publisku pulcēšanos, bet trešdien paziņoja, ka arī sportošanu vajadzētu pārcelt uz iekštelpām.

Cienījamā vecumā esošais valsts prezidents ar aizliegumu vien neaprobežojās, bet nācis klajā ar piemēru, kā iztikt no daudziem tik ierastajiem skrējieniem. Sociālajos tīklos publicētajā video redzams, kā Museveni tērpies pelēkā treniņtērpā skrien ar basām kājām pa savu kabinetu un vēlāk sāk piepumpēties. Fonā kāds no palīgiem skaita un apstājas pie skaitļa 30 - ļoti cienījama apjoma 75 gadus vecam kungam.

"Vakar es atrunāju cilvēku grupas doties ierastajos skrējienos, jo tādā veidā viņi apdraud sevi ar Covid-19 saslimšanas risku. Tev nevajag doties ārā, lai varētu trenēties. Šeit ir mans piemērs, kā trenēties, paliekot telpās un drošībā," piebilda Ugandas prezidents.

Posts, ko pasaulei atnesa jaunais koronavīruss

gallery icon