foto: REUTERS/SCANPIX
Krievijā ar Covid-19 inficēto skaits sasniedz gandrīz 12 000
Cilvēki Maskavas ielās.
Pasaulē
2020. gada 10. aprīlis, 16:09

Krievijā ar Covid-19 inficēto skaits sasniedz gandrīz 12 000

Jauns.lv / LETA

Krievijā pēdējās diennakts laikā reģistrēti 1786 jauni inficēšanās gadījumi ar Covid-19, kopējam inficēto skaitam piektdien sasniedzot 11 917.

Visvairāk inficēto joprojām ir Maskavā, kur pēdējo 24 stundu laikā reģistrēti 1124 jauni inficēšanās gadījumi, kopējam saslimušo skaitam sasniedzot 7822 cilvēkus. Vairums inficēto ir jaunāki par 65 gadiem.

Pēdējās diennakts laikā reģistrēti 18 jauni Covid-19 izraisīti nāves gadījumi, kopējam jaunā koronavīrusa upuru skaitam sasniedzot 94.

Dzīve Maskavā koronavīrusa pandēmijas laikā 2020. gada martā

Dzīve Maskavā koronavīrusa epidēmijas laikā

gallery icon
42

Inficēto skaita pieauguma tempa kāpums Krievijā vērojams jau sesto dienu pēc kārtas, un galvaspilsētas slimnīcas darbojas jau uz savu galējo iespēju robežas, pavēstījusi mēra vietniece Anastasija Rakova.

Kopš pagājušās nedēļas slimnīcās ievietoto Covid-19 pacientu skaits ir dubultojies, un vairāk nekā 85% no viņiem ir pneimonija.

Maskavā inficētie ar mēreniem saslimšanas simptomiem netiek ievietoti slimnīcās, un viņi tiek novēroti ar videokonsultāciju starpniecību.

"Līdz ar pieaugošo nopietni saslimušo cilvēku skaitu, krasi pieaudzis spiediens un galvaspilsētas veselības aprūpes dienestu," norādījusi Rakova, piebilstot, ka stacionāri un ātrās palīdzības dienests strādā uz savu iespēju robežas.

Maskava šobrīd steidz būvēt jaunu infektoloģijas slimnīcu ar 500 gultasvietām, kuru paredzēts atklāt vēl aprīlī.