foto: EPA/Scanpix
Itālijas premjers sagaida no ES lielāku "apņēmību, vienotību un drosmi"
Premjers Džuzepe Konte EK prezidentei norādīja, ka ES ir "jāizrāda lielāka apņēmība, lielāka vienotība un lielāka drosme".
Pasaulē
2020. gada 3. aprīlis, 14:39

Itālijas premjers sagaida no ES lielāku "apņēmību, vienotību un drosmi"

Jauns.lv

Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte piektdien Romas laikraksta slejās turpināja debates ar Eiropas Komisijas (EK) prezidenti Urzulu fon der Leienu jautājumā par finansiālo palīdzību koronavīrusa pandēmijas apstākļos, vienlaikus mudinot Eiropas Savienību (ES) uz lielāku apņēmību, vienotību un drosmi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Konte uzrakstījis vēstuli Itālijas laikrakstam "La Repubblica", atbildot uz atvainošanos, ko Leiena šajā izdevumā bija publicējusi ceturtdien.

foto: EPA/Scanpix
Premjers Džuzepe Konte EK prezidentei norādīja, ka ES ir "jāizrāda lielāka apņēmība, lielāka vienotība un lielāka drosme".

"Es atvainojos," vēršoties pie itāļiem, apliecināja EK prezidente. "ES tagad ir ar jums."

Tomēr uz Konti tas, pēc visa spriežot, nav atstājis gaidīto iespaidu.

Ieskats koronavīrusa nomocītās Itālijas pilsētas Bergamo dzīvē

gallery icon
32

"Mīļā Urzula," vēstulē raksta Konte. "Es dzirdu (no jums) idejas, kas nav Eiropas cienīgas."

Premjers EK prezidentei norādīja, ka ES ir "jāizrāda lielāka apņēmība, lielāka vienotība un lielāka drosme".

Jautājums ir par miljardiem eiro, ko Roma vēlas saņemt no ES kā palīdzību cīņā ar pandēmiju, kas Itālijā prasījusi teju 14 000 dzīvību un satriekusi valsts ekonomiku.

Zārki un nebeidzamas sāpes: fotoreportāža no Ponte San Pietro slimnīcas Bergamo provincē Itālijā

Bergamo provincē Itālijā reģistrēts lielākais Covid-19 infekcijas skarto skaits.

gallery icon
13

Konte vēlas, lai ES sāk izdot kopējās parādzīmes - tā dēvētās koronaobligācijas -, kas ļautu tādām valstīm kā Itālija risināt krīzes problēmas lētāk.

Leiena sliecas piekrist Vācijas un citu ziemeļvalstu viedoklim, kas ar aizdomām raugās uz riska apvienošanas iedeju, jo rezultātā varētu palielināties aizņemšanās izmaksas to valstu dēļ, kas ir lielāka parādu sloga māktas.

Leiena atbalsta ES mēroga garantijas, lai tiktu nodrošināti 100 miljardi eiro  palīdzībai grūtībās nonākušo dalībvalstu programmām bezdarba situācijas risināšanai.

Itālijā koronavīrusa upuru zārku pārvešanā iesaistās armija

Armijas automašīnas iesaistītas zārku pārvešanā no Bergamo uz citām Itālijas pilsētām, jo šajā valsts ziemeļdaļas pilsētā, kas smagi cietusi Covid-19 ...

gallery icon
14

Konte norādījis, ka pozitīvi vērtē ES iniciatīvu bezdarba problēmas risināšanai, tomēr uzsvēris, ka Itālija vēlas arī "koronaobligācijas".

ES līderi pagājušajā nedēļā  nespēja vienoties par kopīgu reakciju un uzdeva finanšu ministriem līdz nākamajai ceturtdienai izstrādāt priekšlikumus jaunai stratēģijai.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās