foto: Ekrānuzņēmums
Šauļos "Covid-19" dēļ neatcels masu pasākumus
Saules pulksteņa laukums Šauļos.
Pasaulē
2020. gada 28. februāris, 16:03

Šauļos "Covid-19" dēļ neatcels masu pasākumus

Jauns.lv / LETA

Šauļos, kur konstatēts jaunā koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" pirmais gadījums Lietuvā, pretēji valsts valdības ieteikumam vietējā pašvaldība tomēr nolēmusi neatcelt masu pasākumus.

Tomēr pašvaldība mudinājusi iedzīvotājus pašiem novērtēt riskus.

"Šodien noteikti nav nekādu aizliegumu, nekādu stingru norādījumu par to, ka [..] jāslēdz pasākumi un tajos nav jāielaiž [cilvēki]. taču cilvēkiem pašiem jādomā un jāpieņem savi personīgie lēmumi," piektdien pēc pilsētas ārkārtējo situāciju komisijas sēdes žurnālistiem sacīja pilsētas mērs Artūrs Visocks.

"Mēs iesakām iedzīvotājiem uzņemties personīgo atbildību - ja jūtat risku, vienkārši nepiedalieties pasākumā," viņš piebilda.

Šajā nedēļas nogalē Šauļos paredzēti vairāki sporta pasākumi, bet 10.-11.martā - pasākumi par godu Lietuvas neatkarības atjaunošanas 30.gadadienai.

Pēc mēra teiktā, lai samazinātu riskus, pilsētā tiek veikta iepriekš neplānota sabiedrisko transportlīdzekļu un veselības aprūpes iestāžu dezinfekcija.

Jau ziņots, ka  Lietuvas valdības Ārkārtējo situāciju komisija ieteikusi Šauļos un Šauļu rajonā atcelt masu pasākumus, jo piektdien kādai Šauļu rajona iedzīvotājai, kas bija atgriezusies no konferences Itālijas ziemeļu pilsētā Veronā, konstatēta jaunā koronavīrusa izraisītā slimība "Covid-19". Tas ir līdz šim vienigais Lietuvā konstatētais "Covid-19" gadījums.