Pasaulē
2020. gada 13. februāris, 05:50

Krievijā no slimnīcas izrakstīts ķīnietis, kurš uzveicis koronavīrusu

Jauns.lv

Ķīnas pilsonis, kuram Aizbaikālā tika diagnosticēts bīstamais koronavīruss, ir izveseļojies un izrakstīts no Čitas slimnīcas, vēsta reģiona situācijas centrs.

"Pacients ir izveseļojies un izrakstīts no reģionālās infekciju slimību slimnīcas," teikts paziņojumā.

Slimnīcas galvenais ārsts Sergejs Jurčuks stāsta, ka pacientam tikušas ņemtas asins analīzes, kas apstiprinājušas vīrusa neesamību. Viņš Ķīnas pilsonim pasniedza izrakstu no medicīnas iestādes.

foto: Ekrānuzņēmums
Čitas slimnīcas galvenais ārsts pasniedz Ķīnas pilsonim izrakstu un apsveic ar koronavīrusa uzveikšanu.

Jauns.lv jau vēstīja, ka 4. februārī Krievijas sociālo tīklu lietotājus šokēja video, kurā Aizbaikāla novada Veselības ministrs Valērijs Koževņikovs apciemoja ar koronavīrusu inficējušos Ķīnas pilsoni.

Krievijā tika reģistrēti divi inficēšanās gadījumi ar jaunā tipa pneimoniju - Aizbaikāla un Tjumeņas reģionā. Arī Ķīnas studente tika izrakstīta no Tjumeņas slimnīcas, kur viņa izgāja ārstēšanās procesu.

Koronavīrusa uzliesmojums Ķīnā tika reģistrēts decembra beigās. Ķīnā mirušo skaits jaunā koronavīrusa "Covid-19" uzliesmojumā ir pieaudzis līdz 1110 pēc 94 jaunu nāves gadījumu reģistrēšanas uzliesmojuma epicentrā Hubei provincē, trešdien paziņoja Hubei provinces veselības komisija.

Hubei provincē, kur decembrī sākās šī vīrusa uzliesmojums, arī apstiprināti 1638 jauni inficēšanās gadījumi pēdējās diennakts laikā.

Visā Ķīnā tagad ir apstiprināti vairāk nekā 44 200 koronavīrusa infekcijas gadījumi.