foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook"/rojaklah88
Plāksteri un rētas: ķīniešu ārsti noņem sejas maskas pēc nemitīga darba ar koronavīrusa pacientiem
Vairums ārstu ir tik noslogoti, ka nespēj rast laiku pusdienu pārtraukumam un dabisko vajadzību nokārtošanai.
Pasaulē
2020. gada 7. februāris, 06:08

Plāksteri un rētas: ķīniešu ārsti noņem sejas maskas pēc nemitīga darba ar koronavīrusa pacientiem

Jauns.lv

Gan Ķīnas sociālajos tīklos, gan arī “Instagram” ātri izplatījušās mediķu bildes, kurās redzamas viņu sejas pēc diennaktīm ilga darba ar jaunā koronavīrusa pacientiem. Iglaicīgas masku nēsāšanas dēļ, viņu sejas pārklāj dziļi nospiedumi un pat plēsumi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Fotogrāfijās visskaidrāk redzamas rētas un nospiedumi, taču šie Uhaņas pilsētas ārsti cieš arī no pārslodzes radīta noguruma.

Saskaņā ar vietējiem medijiem, daudzi pilsētas mediķi strādā bez apstājas un dienu beidz, aizmiegot uz slimnīcu krēsliem un grīdām, lai nākamajā rītā mostos un sāktu jaunu maiņu.

Ķīnas ārstu sejas pēc ilgstoša darba maskās ar koronavīrusa pacientiem

Gan Ķīnas sociālajos tīklos, gan arī “Instagram” ātri izplatījušās mediķu bildes, kurās redzamas viņu sejas pēc diennaktīm ilga darba ar ...

gallery icon
9

Vairums ārstu ir tik noslogoti, ka nespēj rast laiku pusdienu pārtraukumam un dabisko vajadzību nokārtošanai, ziņo britu medijs "Daily Mail".

Cik plaši ir izplatījies jaunais koronavīruss?

Jaunā koronavīrusa upuru skaits Ķīnā ir pieaudzis līdz 563 cilvēkiem, no kuriem 73 miruši pēdējo 24 stundu laikā, ceturtdien ziņoja veselības aprūpes amatpersonas.

Saskaņā ar Ķīnas Nacionālās veselības komisijas datiem pieaudzis arī apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits, sasniedzot 28 018. Pēdējās diennakts laikā apstiprināti 3694 jauni inficēšanās gadījumi.

Ķīnā slēdz koronovīrusa krīzes centrā esošo Uhaņu

Ķīna ir paziņojusi, ka no ceturtdienas apturēs aviosatiksmi un vilcienu kustību no Hubejas provinces galvaspilsētas Uhaņas, kura ir jaunā koronavīrusa ...

gallery icon
24

No jaunajiem nāves gadījumiem 70 reģistrēti vīrusa uzliesmojuma epicentrā Hubei provincē, bet pārējie trīs – citur Ķīnā.

Jaunā koronavīrusa (2019-nCoV) gadījumi ir apstiprināti vairāk nekā 20 valstīs. Jau ziņots, ka ANO Pasaules Veselības organizācija (WHO) 30. janvārī izsludināja starptautisko ārkārtas situāciju saistībā ar jaunā koronavīrusa infekcijas uzliesmojumu Ķīnā.

Svētdien Filipīnās tika reģistrēts pirmais nāves gadījums ārpus Ķīnas, ko izraidījusi inficēšanās ar jauno koronavīrusu. Otrdien tika paziņots par pirmo šādu nāves gadījumu Honkongā.

Uhaņā, kas tiek uzskatīta par infekcijas uzliesmojuma centru, ir pabeigta īpašās slimnīcas celtniecība, kas veikta desmit dienu laikā, un pirmdien tā uzņēma pirmo pacientu.

Amatpersona šajā pilsētā gan brīdināja, ka, neraugoties uz jaunās slimnīcas uzcelšanu un sabiedrisko ēku pielāgošanu tūkstošiem papildu pacientu izmitināšanai, reģionā vēl ir ''smags" gultasvietu trūkums, kā arī trūkst "aprīkojuma un materiālu".

WHO otrdien paziņoja, ka Ķīnas veiktie dramatiskie pasākumi, tostarp pārvietošanās ierobežojumi, piedāvā iespēju apturēt šī vīrusa nodošanu no cilvēka cilvēkam.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"Lai gan 99% [infekcijas] gadījumu ir Ķīnā, pārējā pasaulē ir tikai 176 gadījumi," sacīja WHO vadītājs Tedross Adanoms Gebrejesuss. "Tas nenozīmē, ka nekļūs sliktāk. Bet mums noteikti ir iespēju logs rīkoties."

Latvijas Infektoloģijas centrs gatavs uzņemt koronavīrusa pacientus

gallery icon
22

WHO nāca klajā ar šo paziņojumu laikā, kad Singapūra, Malaizija un Taizeme ziņoja par jauniem inficēšanās gadījumiem, kas nav ievesti no Ķīnas.

Japānas varas iestādes trešdien paziņoja, ka ar šo vīrusu ir inficēti vismaz 10 pasažieri uz kruīzu kuģa "Diamond Princess" ar 3711 cilvēkiem.

Japāna noteica karantīnu šim kuģim un veica jaunā koronavīrusa testus tā pasažieriem un apkalpes locekļiem pēc tam, kad Honkongā izkāpušam pasažierim šis tests bija pozitīvs.