foto: Shutterstock
Tūkstošiem gribētāju raujas strādāt uz vientuļas salas
Lielā Blasketas sala Īrijas rietumu piekrastē ir tikai 4,29 kvadrātkilometrus liela.
Pasaulē
2020. gada 1. februāris, 05:11

Tūkstošiem gribētāju raujas strādāt uz vientuļas salas

Kas Jauns Avīze

Kāds pāris no salas Īrijas piekrastē nevar vai atkauties no gribētājiem vasarā strādāt viņu kafejnīcā – saņemts ap 23 000 pieteikumu no visas pasaules.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Elisa Heisa un Bils O’Konors ievietoja darba sludinājumu sociālajos tīklos un bija pārsteigti par tādu atsaucību. Piedāvājumā ir divas darba vietas tikpat kā neapdzīvotā salā Blasketas arhipelāgā Īrijas rietumos. Pusgadu, no aprīļa līdz oktobrim, būs jāgādā par mazas kafejnīcas darbību un jāpieskata trīs kotedžas,

Izrādās, ļoti daudzi cilvēki vēlas tikt prom no pilsētas burzmas un steigas. Pieteikumi saņemti pat no Irānas, Meksikas un Argentīnas. “Mūsu elektroniskā pastkaste ir pārpildīta, bet telefoni zvana nepārtraukti. Mēs nespējam tam noticēt,” Īrijas TV kanālam RTÉ stāsta abi darba devēji, kuri, publicējot sludinājumu, uztraukušies, ka nebūs neviena gribētāja.

“Ja katrs, kurš pieteicies, apmestos pie mums uz vienu nakti, mums viss būtu rezervēts nākamajiem 30 gadiem!” izsaucas īru pāris.

Pērn viņi nāca klajā ar tādu pašu piedāvājumu, un darbu dabūja Leslija Keho un viņas draugs Gordons Bonds. Tieši viņi padarīja šo salu slavenu, daloties pieredzētajā sociālajos tīklos. Intervijā BBC Keho stāsta, ka mierpilnā dzīve uz pusgadu kļuvusi par citu versiju “normālai dzīvei”, kaut trūcis daudzu civilizācijas labumu.

Piemēram, dušas vietā viņi aplaistījās ar ūdeni no kalnu strauta. “Visātrākā duša jūsu dzīvē un noteikti visuzmundrinošākā,” teic Keho. Pāris bija vienīgie pastāvīgie iedzīvotāji uz salas, pārējie atbrauca uz pāris dienām, ilgākais, uz nedēļu. Dzīve šādā izolācijā esot bijis labs pārbaudījums attiecību stiprumam. Arī pašreizējās vakances paredzētas mīlošiem pāriem vai labākajiem draugiem.

Tēmas