foto: AFP/Scanpix
Grieķija imigrantus centīsies apturēt ar peldošu barjeru
Pērn Grieķija atkal kļuva par galvenajiem vārtiem nelegālajiem imigrantiem iekļūšanai Eiropā.
2020. gada 29. janvāris, 23:53

Grieķija imigrantus centīsies apturēt ar peldošu barjeru

Jauns.lv / LETA

Grieķijas valdība plāno izveidot peldošu barjeru, lai neļautu Grieķijas salās nokļūt imigrantiem no netālā Turcijas krasta.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aizsardzības ministrija uzaicinājusi kompānijas piedalīties konkursā par peldoša 2,7 kilometru gara nožogojuma piegādi trīs mēnešu laikā, liecina informācija valdības iepirkumu mājaslapā. Netiek sniegta sīkāka informācija, kad to varētu uzstādīt.

Migranti ierodas Grieķijai piederošajā Lesbas salā

gallery icon
17

No tīkla veidotā barjera paceltos pusmetru virs ūdens un būtu aprīkota ar mirgojošām gaismām. Ministrija lēš, ka projekts izmaksās 500 000 eiro un šajā summa ietilpst arī barjeras uzturēšana četru gadu garumā.

Pērn Grieķija atkal kļuva par galvenajiem vārtiem nelegālajiem imigrantiem iekļūšanai Eiropā. ANO bēgļu aģentūra 2019.gadā reģistrēja 59 000 nelegālo imigrantu, kuri pa jūru ieradušies no Turcijas, kas ir teju divreiz vairāk nekā iepriekšējā gadā, bet sauszemes robežu ar Turciju šķērsojuši 14 000.

Grieķijas salās izvietotās nometnes ir pārapdzīvotas, un imigrantu tiesību aizstāvji un mediķu labdarības organizācijas pastāvīgi kritizē nometnēs pastāvošos sadzīves apstākļus.