foto: REUTERS/SCANPIX
Netanjahu atsauc lūgumu parlamentam piešķirt tiesisko imunitāti
Netanjahu ir izvirzītas apsūdzības kukuļņemšanā, krāpšanā un uzticības laušanā.
Pasaulē
2020. gada 28. janvāris, 12:39

Netanjahu atsauc lūgumu parlamentam piešķirt tiesisko imunitāti

Jauns.lv / LETA

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien atsaucis lūgumu parlamentam piešķirt viņam tiesisko imunitāti pret kriminālapsūdzībām.

Netanjahu savā oficiālajā "Facebook" lapā dažas stundas pirms jautājuma izskatīšanas uzsākšanas parlamentā paziņoja, ka "izlēmis neļaut šai netīrajai spēlei turpināties".

Netanjahu šobrīd atrodas Vašingtonā, kur viņam paredzēta tikšanās ar ASV prezidentu Donaldu Trampu, kurš otrdien dienas vidū nāks klajā ar savu Tuvo Austrumu miera plānu.

"Šajā Izraēlas tautai liktenīgajā stundā, kad es esmu ASV vēsturiskā misijā noteikt Izraēlas pastāvīgās robežas un garantēt drošību tuvākajām desmitgadēm, Knesets gatavojas atklāt vēl vienu izstādi imunitātes atcelšanas cirkā," rasta Netanjahu.

Izraēlas parlamentam bija paredzēts otrdien pulcēties, lai apspriestu komitejas izveidi, kas debatētu par premjera lūgumu piešķirt viņam imunitāti.

Netanjahu ir izvirzītas apsūdzības kukuļņemšanā, krāpšanā un uzticības laušanā.

Premjers 1.janvārī nosūtīja vēstuli parlamenta spīkeram, lūdzot imunitāti trīs krimināllietās, kas ierosinātas pret viņu. Viņš arī nosodīja izmeklēšanu un paziņoja, ka galu galā pierādīs savu nevainību.

Izraēlā 2.martā paredzētas parlamenta pirmstermiņa vēlēšanas, jo vēlēšanās aprīlī un septembrī nedz Netanhahu vadītā labējā partija "Likud", nedz arī tās galvenā konkurente - bijušā bruņoto spēku ģenerālštāba priekšnieka Benija Ganca vadītā centriskā alianse "Zilais un baltais" - nespēja iegūt pietiekamu vairākumu, lai izveidotu valdību.

Netanjahu ir premjerministrs kopš 2009.gada, un vadīja valdību arī no 1996. līdz 1999.gadam.