foto: Pexels
Kanādā ir tik auksts, ka ārā netiek laisti pat zooloģiskā dārza karaliskie pingvīni
Pasaulē
2020. gada 15. janvāris, 20:28

Kanādā ir tik auksts, ka ārā netiek laisti pat zooloģiskā dārza karaliskie pingvīni

Jauns.lv

Zooloģiskajā dārzā Kandādas dienvidaustrumu pilsētā Kalagari atcelts nu jau par tradīciju kļuvušais ikgadējais pingvīnu gājiens, jo putniem ārā varētu būt par aukstu.

Kalagari zooloģiskā dārza karaliskie pingvīni, kuri savvaļā sastopami Antarktīdā, ik gadu veselā barā tiek palaisti pastaigā ārpus savas ierastās teritorijas (aploka). Zoodārza pārstāvji gan sola, ka pastaiga notiks tad, kad laikapstākļi kļūs tai labvēlīgāki. 

“Mūsu noteiktie laikapstākļu parametri ir domāti tam, lai rūpētos par putnu labsajūtu un veselību,” teikts zooloģiskā dārzā “Facebook” paziņojumā. 

“Kad gaisa temperatūra kļūst siltāka par +5 grādiem pēc Celsija, vai aukstāka par -25 grādiem, putni izjūt psiholoģisku stresu. Lai gan fiziski viņi varētu izturēt šādas temperatūras, ilgtermiņā tas neatsauktos labi uz pingvīnu veselības stāvokli,” teikts ziņojumā. 

Saskaņā ar vietājā meteoroloģiskā dienesta laika prognozi, Kalagari pilsētā gaisa temperatūra līdz -21 grādam varētu paaugstināties gaidāmajā cetrutdienā. Tad arī interesenti, visticamāk, varēs vērot Karalisko pingvīnu pastaigu, vēsta ārzvalstu mediji.