foto: REUTERS/SCANPIX
Spriedze pieaug: Irākā ASV karaspēka bāzē trāpījušas "katjušas" tipa raķetes
Amerikāņu ēku kompleksā, kur izmitināti gan diplomāti, gan karavīri, uzreiz atskanēja sirēnas.
Pasaulē
2020. gada 4. janvāris, 20:20

Spriedze pieaug: Irākā ASV karaspēka bāzē trāpījušas "katjušas" tipa raķetes

Jauns.lv / LETA

Irākā sestdien divas raķetes trāpījušas Al Baladas gaisa spēku bāzē, kur ir izvietoti ASV karavīri, bet stingri apsargātajā Bagdādes Zaļajā zonā, kur atrodas valdības iestādes un vēstniecības, arī ASV vēstniecība, divi mīnmetēju šāviņi, pavēstīja avoti drošības struktūrās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Amerikāņu ēku kompleksā, kur izmitināti gan diplomāti, gan karavīri, uzreiz atskanēja sirēnas, avoti apliecināja ziņu aģentūrai AFP.

Al Baladas bāzē, kas atrodas uz ziemeļiem no Bagdādes, trāpījušas "katjušas" tipa raķetes, sacīja avoti drošības struktūrās.

foto: REUTERS/SCANPIX
Amerikāņu ēku kompleksā, kur izmitināti gan diplomāti, gan karavīri, uzreiz atskanēja sirēnas.

ASV pārstāvji jau iepriekš pauduši bažas, ka pēc ASV raķešu trieciena, kurā piektdien pie Bagdādes lidostas tika nogalināti augsti Irānas un Irākas militārie komandieri, atmaksa tiks vērsta pret Savienoto Valstu misijām un bāzēm.

Piektdien ASV triecienā tika nogalināti desmit cilvēki - pieci irākieši un pieci irāņi, arī Irānas Revolucionārās gvardes vienības "Kudsas spēki" komandieris ģenerālis Kasems Soleimani un Irākas militārā grupējuma "Hashed al Shaabi" ("Tautas mobilizācijas spēki") vadītāja vietnieks Abu Mahdi al Muhandiss.

Šis raķešu trieciens bija vērsts pret ietekmīgo Irānas ģenerāli Soleimani un tika īstenots pēc ASV prezidenta Donalda Trampa rīkojuma. Irāna ir draudējusi atriebties par  Soleimani nāvi.

Sestdien Bagdādē notika Soleimani, Muhandisa un pārējo ASV trieciena upuru bēru ceremonija. Tajā piedalījās tūkstošiem cilvēku, arī Irākas premjerministrs Adels Abdelmahdi un ekspremjers Nuri al Maliki.