foto: imago images/Scanpix
Krievija izraida divus vācu diplomātus
Automašīna ar Vācijas ģērboni.
Pasaulē
2019. gada 12. decembris, 11:59

Krievija izraida divus vācu diplomātus

Jauns.lv / LETA

Krievija ceturtdien paziņojusi, ka izraida divus vācu diplomātus, tādējādi atbildot uz Berlīnes lēmumu saistībā ar Vācijā notikušo bijušā čečenu kaujinieka slepkavības lietu izraidīt divus krievu diplomātus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Diplomātiem, kas pasludināti par nevēlamām personām ("personae non gratae"), dotas septiņas dienas, lai pamestu Krievijas teritoriju, teikts Ārlietu ministrijas paziņojumā.

Kā ziņots, Vācija pagājušajā nedēļā izraidīja divus krievu diplomātus, norādot, ka aizdomās par Gruzijas pilsoņa Zelimhana Hangošvili slepkavību tiek turētas Krievijas valsts iestādes.

40 gadus vecais Hangošvili tika nošauts 23.augustā Berlīnes Mazajā Tīrgartenā. Aculiecinieki stāstīja, ka šāvienus no tuva attāluma uz upuri raidījis kāds vīrietis uz velosipēda, kurš vēlāk tika pamanīts, iemetot upē somu.

Policija vīrieti aizturēja un noskaidroja, ka tas ir 49 gadus vecais Krievijas pilsonis Vadims S.

Tomēr Starptautiskais pētnieciskās žurnālistikas centrs "Bellingcat" noskaidrojis, ka aizturētais vīrietis izmantojis viltus identitāti.

Patiesībā viņš esot 54 gadus vecais Vadims Krasikovs, kas uzaudzis Kazahstānā, bet vēlāk dzīvojis Sibīrijā.

Iepriekš Krievijas varasiestādes apsūdzējušas Krasikovu kāda uzņēmēja slepkavībā, kas 2013.gadā pastrādāta Maskavā. Arī toreiz slepkava izmantojis velosipēdu.

Sākotnēji Krievija ar Interpola starpniecību izsludināja Krasikovu starptautiskajā meklēšanā, taču vēlāk aizturēšanas orderi atsauca un apgādāja viņu viltus identitāti, norāda "Bellingcat".

Vācu mediji pauž aizdomas, ka Krasikovu savervējuši Krievijas slepenie dienesti.

Savukārt Krievijas Ārlietu ministrija paziņojusi, ka uzraida vācu diplomātus, "protestējot pret nepamatoto lēmumu" izraidīt krievu diplomātus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās